Loading...

Nyheder 2014

Talentcentre er med til landskampen

19. juni 2014 · Jeppe Weinreich

Repræsentanter fra de tre udnævnte Talentcentre under DAF rejser fredag til Riga sammen med landsholdstruppen. Invitationen skal ses i lyset af den vigtige rolle, som TC-klubberne spiller i den fortsatte talentudvikling.

Med hhv. 18 og 10 atleter sætter Sparta og Aarhus 1900 deres tydelige præg på det danske atletiklandshold, som i weekenden i Riga skal kæmpe for at vedblive i den europæiske 2 division. Mange af disse eliteudøvere har dog fået deres atletikopdragelse i andre og mindre klubber, og det understreger vigtigheden af den talentudvikling, som foregår andre steder end i Elitekraftcentrene (EKC) i landets to største byer.

Sidste år blev Skive, Hvidovre og Amager udnævnt som DAF Talentcentre, og som et led i det fortsat vigtige samarbejde er repræsentanter fra disse klubber inviteret med det danske landshold til Riga.

”De tre personer skal selvfølgelig opleve noget god atletik i forbindelse med turen, men det handler først og fremmest om, at vi i forbindelse med turen kan få diskuteret TC-klubbernes vigtige rolle i talentudviklingen,” fortæller Niels-Christian Bendixen, medlem af Idrætsudvalget i DAF.

Inden afrejsen er de tre inviterede klubber blevet bedt om at give deres svar på nogle spørgsmål, som alle har at gøre med Talentcenter-klubbernes rolle – og om hvad Elitekraftcentrene i den forbindelse kan bidrage med. 

”Klubberne er kommet med nogle rigtig gode svar, så jeg ser personligt frem til en god og konstruktiv dialog,” lyder det fra Niels-Christian Bendixen.

I programmet indgår også et møde med cheftræneren i det lettiske atletikforbund, som har indvilliget i at fortælle om, hvordan man i Letland har struktureret talentudviklingen.

De tre repræsentanter er: Carsten Jørgensen (Amager AC), Michael Bruun Jepsen (Hvidovre AM) og Merete Østergaard (Skive AM).  

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund