Loading...

Nyheder 2014

EM Hold: Overlevelse er målet

20. juni 2014 · Christian Rath

Der venter i weekenden det danske atletiklandshold en spændende og meget åben kamp for at undgå nedrykning, når otte lande mødes i Riga.

Nedrykning eller forbliven i den europæiske 2. division. Det er spørgsmålet for det danske atletiklandshold, som lørdag og søndag dyster i Letlands hovedstad. Inden svaret ligger klar, venter to interessante konkurrencedage på det lettiske nationalstadion, Daugova.På papiret ligner Letland og Schweiz favoritter til at tage de to første pladser, som giver oprykning til 1st League, men med i alt 38 konkurrencer på programmet kan der ske mange forskydninger undervejs. 

”Det bliver meget tæt, og det kan efter min bedste overbevisning blive alt fra en 3. til en 8. plads. Så overlevelse er målsætningen for weekenden,” lyder det fra sportschef Thomas Bøgh.

I 2001 var både kvinde- og herrelandsholdet i kamp i Riga i det, der dengang var den laveste række. Mændene sikrede sig dengang oprykning med en sejr, mens kvinderne måtte blive i 2. divisionen. Fra 2009 blev Europa Cup’en så erstattet af European Athletics Team Championships, hvor kvinder og mænd udgør ét landshold.

Historik
Debuten i 2009 fandt sted i Sarajevo, hvor Danmark på skuffende vis måtte se Israel og Moldova tage de to oprykningspladser, men året efter sagde dansk atletik farvel til 3. divisionen med en sikker sejr på Malta, og siden har man holdt fast i 2. division uden at have været tæt på videre avancement. I 2011 i serbiske Novi Sad blev det til en 5. plads, mens det i fjor (i 2012 blev EM Hold ikke afholdt) i Litauen sluttede med samme placering efter en af de bedste landsholdspræstationer nogensinde. 

”Man kan sige, at 2. division passer os rigtig godt niveaumæssigt. Det er et rigtig godt sted at høste international erfaring for mange af vore landsholdsudøvere,” siger Thomas Bøgh, der sammen med holdlederne Louise Brasen og Henrik Paulsen glæder sig over, at der er usædvanligt få ændringer på holdet. Eneste afbud er fra Frederik Peschardt på 4x400 meter. 1900-sprinteren stod overfor sin debut på holdet, men pådrog sig på ærgerlig vis en fiberskade under træningen denne uge. Han erstattes af Nicolai Hartling (Sparta), som i forvejen er med på holdet på 400 meter hæk.

European Athletics Team Championships 2nd Division – Riga, Letland d. 21.-22. juni 2014

De otte nationer 
Bulgarien (nedrykker)
Schweiz (nedrykker)
Serbien
Kroatien
Danmark
Østrig
Slovakiet (oprykker)
Letland (oprykker)

Slutstilling i 2013 i alle fire divisioner

© Copyright Dansk Atletik Forbund