Loading...

Nyheder 2014

Atletikken genoplives i Aarhus Nord

23. juni 2014 · Jeppe Weinreich

I snart mange år har det eneste rigtige atletiktilbud i landets næststørste by været på Aarhus Stadion. Nu starter Aarhus Fremad børneatletik op på Vejlby Stadion – i samarbejde med Aarhus 1900.

Der bor mange børn i det nordlige Aarhus, men hvis de vil gå til atletik, må de tage turen til den modsatte ende af byen, hvor Aarhus Stadion og det nyligt renoverede Viby Stadion ligger placeret. Det er ikke altid lige til, når man kun er 6-9 år gammel. Men det er der nu råd for. Fra august starter Aarhus Fremad nemlig børneatletik op på Vejlby Stadion i Vejlby-Risskov. Og det er en så oplagt idé, at Aarhus 1900 gerne vil bakke op om projektet.

”Vi støtter rigtig meget op omkring dette initiativ fra Aarhus Fremad,” siger Lars Nielsen, der er cheftræner i Aarhus 1900 og i Elitekraftcenter Vest under Dansk Atletik Forbund og Team Danmark. 

”Aarhus er for stor en by til kun at have et reelt atletiktilbud. Mange forældre fra nordbyen har måske tidligere måttet fravælge atletikken for deres børn grundet de logistiske udfordringer, som det kan være at bringe børnene igennem byen”.

Træning gennem leg og spil 
Atletiktilbuddet skal udvikle børnene i forhold til deres alder, og det vil for de 6–9 årige indeholde mange elementer af grundlæggende træning igennem leg og spil. 

”Atletikken er en individuel sport i fællesskab med andre, som giver børn og unge en rigtig god kropslig udvikling, der kan tages med i mange andre sportslige sammenhænge,” lyder det fra Thomas Nolan fra DAF, der ligeledes hilser initiativet meget velkommen.

Vejlby Stadion var tidligere hjemmebane for Skovbakken, der i midten af 70’erne var landets stærkeste klub. Atletikafdelingen ophørte dog i 90’erne helt med at eksistere, og siden er stadionet – hvor de to inderste rundbaner er belagt med kunststof – kun blevet brugt til atletik i skoleregi. 

Aarhus Fremads storhedstid ligger ligeledes mange år tilbage. I Danmarksturneringens første sæson tilbage i 1959 blev det til en 4. plads. Længere tilbage havde klubben en deltager med ved OL 1936.  Efter par relativt anonyme årtier er der de senere år blevet skabt et fint løbemiljø i klubben, og de bedste af dem er begyndt at blande sig DAFs Vinterturnering. Etableringen af børneatletik bekræfter kun klubbens opblomstring.    

Træningen starter første gang mandag d. 18. august på Vejlby Stadion. Man kan læse mere på http://www.aarhusfremad.com

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund