Loading...

Nyheder 2014

NM-U23: Danske medaljer i sigte

11. juli 2014 · Jeppe Weinreich

Om to uger danner Østerbro Stadion ramme om NM-U23 (26.-27. juli). Selvom den endelige tilmelding først foreligger den 21. juli, er der tegning til et flot mesterskab, hvor flere danske navne forventes at vil kunne blande sig i topstriden. Vi har udvalgt nogle af de danske profiler.

Danmark var senest vært for NM U23 tilbage i 2006. Dengang i Aarhus var der tale om et lille dansk hold, som kun meget få steder formåede at træde ud af de nordiske storebrødres skygge. Kim Juhl Christensens sejr i kuglestød var ét af de få lyspunkter. Allerede to år senere i Tammerfors var billedet helt anderledes positivt. Her blev det til hele 18 medaljer, hvoriblandt Andreas Bube og Sara Slott Petersen var de store medaljeslugere med tilsammen fem guld og to sølv. Dén præstation bliver svær at overgå, men et kig på årets europæiske rangliste for U23 – altså årgangene 1992-1994 – viser, at flere hjemlige navne vil kunne blande sig i topstriden.

Stina Troest (Amager AC) er med sin tid 56,55 sek. Europas tredjehurtigste på 400 meter hæk – næsten to sekunder foran nærmeste nordiske konkurrent.

Nicolai Hartling (Sparta) kommer i samme disciplin forventeligt op mod to stærke finner – Kanervo & Möro – der med hhv. 50,67 og 50,94 sek. i år på papiret ligner en for stor mundfuld. Under alle omstændigheder er der lagt op til et flot løb, hvor Hartling på sin hjemmebane får et perfekt match.

Mændenes 3000 meter forhindring kunne ligeledes vise sig som et højdepunkt. Jakob Dybdal Abrahamsen (1900) indtager med sin tid 8:48,74 min. en 14. plads i Europa. Med to svenskere og en nordmand med tider mellem 8:48 og 8:51 min. er tegningen til et stærkt og jævnbyrdigt opgør der.


Mændenes højdespring holder ikke højt niveau i aldersklassen set med nordisk-baltiske briller. Således har ingen sprunget over 2.13 meter i år. NM kunne meget vel blive stedet, hvor Janick Klausen (1900) gør comeback, og uanset formen burde selskabet ikke skræmme ham. Om hans klubkammerat Jonas Kløjgård ikke formår at komme til Junior-VM, vil han her gøre Janick med selskab ved NM.

Thijs Nijhuis (Viborg AM) er et andet stærkt dansk navn, hvad enten han vælger 1500 eller 5000 meter – eller begge distancer. Her er der dog mange stærke konkurrenter. Således har eksempelvis tre nordiske løber en bedre tid end Thijs PR på 1500 meter 3:43,04 min. – en tid, der placerer ham som nr. 24 på europaranglisten.

Andreas Trajkovski (Sparta) er godt på vej tilbage til storformen. I længdespring råder Finland over Kristian Pulli, som i år har sprunget 7.88 meter.

Sverige og Finland stiller med fuldt hold, hvilket vil sige to navne i hver øvelse. Norge vil også være stærkt repræsenteret, mens Island og de baltiske landes delegationer tegner til at blive væsentligt mindre.  

Se mere på hjemmesiden for NM-U23

© Copyright Dansk Atletik Forbund