Loading...

Nyheder 2014

Junior-VM: Seks danskere udtaget

14. juli 2014 · Jeppe Weinreich

Med kvalifikationsfristens udløb søndag foreligger nu den danske trup til Junior-VM i Eugene.

Kristian Uldbjerg Hansen kom med sit fremragende 800 meter-løb lørdag i Belgien med til Junior-VM som den sidste i den danske trup. Dermed ligger det nu fast, at dansk atletik sender seks atleter af sted til mesterskaberne, som starter tirsdag i næste uge i Eugene, Oregon:

Morten Dalgaard Madsen (95), Skive AM – 100 & 200 meter
Benjamin Lobo Vedel (97), Aalborg AM – 400 meter
Kristian Uldbjerg Hansen (96), Aalborg AM – 800 meter
---
Maria Larsen (96), KIF – 1500 meter
Josephine Thestrup (96), Sparta – 1500 meter
Martha Traoré (95), Sparta – længdespring

Holdleder: David Møller

Det er ikke det største danske hold til et VM nogensinde, men et af de største. I Beijing 2006 og Barcelona 2010 var der ni atleter af sted, men i begge tilfælde indgik et stafethold i det tal. I Moncton, Canada 2010 var der blot to atleter med. Og så kunne holdet i år have været væsentligt større, eftersom yderligere fire atleter er kvalificerede: Sprinter Kristoffer Hari (Sparta) døjer med en mindre rygskade og vil i stedet koncentrere sig om Ungdoms-OL i august. Samme prioritering har Anne Sofie Kirkegaard (Sparta). Begge er stadig juniorer, når russiske Kazan om to år er vært for mesterskabet. Line K. Schulz (Aalborg AM) var også under kravet på 1500 meter, men her er der kun plads til to fra hvert land. Og endelig har diskoskaster Lisa Brix (Amager AC) måttet melde afbud pga. sygdom.


Forgæves jagt
Flere forsøgte forgæves at komme med i den forgangne weekend. Jonas Kløjgård prøvede på Aarhus Stadion lørdag at klare 2.16 meter i højdespring, men måtte nøjes med 2.09 meter. Samme sted dagen efter forsøgte Jacob Simonsen (AGF) i silende regn at komme under de påkrævede 30:49,00 min. på 10000 meter, men trods hjælp fra Michael Nielsen (Sparta) og Jakob Dybdal Abrahamsen (1900) manglede han i sidste ende godt ti sekunder. Heller ikke længdespringer Benjamin Gabrielsen (Sparta) kunne udnytte sin sidste chance i Italien søndag.

Med en tidsforskel på ni timer kommer konkurrencerne til at foregå om natten dansk tid. Eurosport sender hver dag 1½ times sammendrag fra nattens konkurrencer, typisk fra kl. 11-12.30.

IAAF World Junior Championships – Eugene, OR (USA) d. 22.-27. juli 2014
Hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund