Loading...

Nyheder 2014

DM: Morten Jensen kan gå forbi Tørring

30. juli 2014 · Jeppe Weinreich

DM-OPTAKT: SPRING. Med ni titler hver er Morten Jensen og Jesper Tørring de to mest vindende længdespringere ved DM gennem tiderne. Men at gå forbi navnkundige Jesper Tørring med en 10. titel bliver bestemt ikke nogen let opgave med Andreas Trajkovski med i feltet.

Længdespring M 
I 2003 stillede Morten Jensen op som favorit, men måtte dengang se sig besejret af Jesper Aabo. Siden blev det til ni titler på stribe fra 2004-2012 for Morten, der dermed kom op på siden af Jesper Tørring, der vandt fra 1969-1977. I fjor havde den nordiske rekordholder ikke mulighed for at gå over som den mest vindende længdespringer i mesterskabets historie. Det kan han så gøre med en sejr i år, men med klubkammeraten Andreas Trajkovski som konkurrent bliver det ikke nogen let opgave. Jensen har et årsbedste på 7.64 meter, mens Trajkovski har sprunget 7.50 meter, men vist en stigende formkurve. Den forsvarende mester, Benjamin Gabrielsen (Sparta), er skadet og stiller ikke til start. 

Længdespring K
Favoritten Martha Traoré (Sparta) har endnu sin første udendørs titel til gode. I fjor i Aalborg måtte hun se Jessie Ipsen (KIF) snuppe titlen med samme længde. Ipsen – guldvinder i 10, 12 og 13 – har kun sprunget tre gange denne sæson, men plejer at være god, når det gælder. Med det niveau, som Traoré har vist i år, vil det dog være en stor overraskelse, om hun ikke sikrer sig titlen.

Højdespring M
Med Janick Klausens beslutning om at skåne sin fod og ikke springe i Odense (han figurerer dog fortsat på startlisten) er favoritværdigheden lagt over på en anden 1900-springer, Jonas Kløjgård. I samtlige sine syv konkurrencer denne sæson har det kun 18-årige talent sprunget klart højere end sine konkurrenter. Andreas Jeppesen (EAM) sikrede sig sidste år i en spændende duel titlen foran netop Kløjgård. Men hvor sidstnævnte har løftet sit niveau markant i år, så har Jeppesen været lidt plaget af skader og foreløbig kun nået over 2.01 meter. Bronzen har været relativt billigt til salg de senere år, men flere juniorer står på spring, og man kan håbe, at der i år – selv uden Klausen - skal mindst 2.00 meter til for at komme på skamlen.

Højdespring K
Trods sine kun 19 år kan Sandra B. Christensen (Amager AC) vinde sin fjerde titel i træk. Hun meldte fra til Nordic-Baltic U23 sidste weekend, men bliver hun klar til DM, kan hun ikke undgå favoritværdigheden – også selvom Sandra Böll (Sparta) har sprunget rigtig godt i år med 1.75 meter ved Europa Cup’en for et par uger siden og senest 1.73 meter ved Nordic–Baltic U23.

Stangspring K
Med syv konkurrencer i år med mindst 4.30 meter som resultat – og den danske indendørsrekord 4.43 meter i februar som højdepunktet – er Caroline Bonde Holm (Sparta) storfavorit. At hun kun har sprunget to gange denne sæson, skyldes ikke, at hun har været skadet. Grundet en tidlig forhåndsudtagelse har hun kunnet vælge at have fokus på den hårde træning med henblik på først nu at vise resultater. Forhåbentlig kan hun gøre dette i Odense, hvor hun vandt sin første af flere titler tilbage i 2009. Iben Høgh-Pedersen (Randers Freja) har været fint springende i år, og sprang faktisk lige op med Caroline ved Landsholdsudtagelsen i Randers tidligere på året.  

Stangspring M
Mikkel M. Nielsen (Sparta) kunne overraskende vinde over Rasmus W. Jørgensen i både 2011 og 2012. Med sidstnævnte ude resten af året vil det derimod være en overraskelse, om ikke Mikkel her vinder sin tredje titel. Ligesom Caroline Bonde Holm har han ikke konkurreret særlig meget i år, men bortset fra en god præstation med 5.30 meter i landskampen er det ikke blevet til de store højder denne sæson efter de flotte 5.45 meter i februar. Kampen om sølv og bronze ligger mellem Andreas Rønning (Ballerup AK) og junioren Mikkel Ringsted (KIF) – med førstnævnte som svag favorit.

Trespring K
En noget tynd øvelse med kun to deltagere, hvor Janne Nielsen (Aarhus 1900) kan vinde for andet år i træk.

Trespring M 
Med fraværet af den mangedobbelte mester, Anders Møller, bliver der ikke tale om den klassiske duel mod Peder P. Nielsen (Sparta), som sidstnævnte vandt i fjor. Dermed er vejen banet for endnu en ret så sikker titel til Nielsen, for hvem det ikke handler om guld, men hvilket resultat han sejrer med. Med et indløbet afbud fra Martin Johansen (Aalborg AM) – der sidste år vandt bronze – ligger kampen om sølv mellem Jannick Bagge (Hvidovre AM) og den sjældne gæst i trespring, Jonas Kløjgård (Aarhus 1900). En sølvmedalje, som måske vil vise sig at kræve et spring over de 15 meter.

© Copyright Dansk Atletik Forbund