Loading...

Nyheder 2014

DM: Kan Maria Sløk overraske igen?

31. juli 2014 · Jeppe Weinreich

DM-OPTAKT: KAST. De seneste fire år har Trine Mulbjerg taget titlen i kvindernes kuglestød, men med Maria Sløks store fremgang i år er der lagt op til en spændende duel, som det var tilfældet ved DM-inde.

Kuglestød K 
Det var ved DM-inde, at denne øvelse pludselig fik status som en af de mere interessante. Det skyldtes naturligvis, at Trine Mulbjerg (1900) ved den lejlighed fik uventet hård modstand fra Maria Sløk Hansen (Hvidovre AM). Ved landsholdsudtagelsesstævnet i Randers i juni viste samme Sløk med en dansk rekord, at DM-inde ikke bare var en heldig dag for hende Selvom hun nu sidder på rekorden, har et par svage præstationer på det seneste gjort, at Trine Mulbjerg trods alt må anses som favorit til at tage titlen, hvilket vil være for femte gang i træk. 3-3 står der i de indbyrdes opgør denne sæson, men de seneste to gange har Mulbjerg vundet.

Kuglestød M
Nick Petersen (Sparta) har to gange taget titlen, men seneste gang var for fem år siden. De seneste fire års mester, Kim Juhl Christensen, stoppede som bekendt karrieren i vinter, og nu ligner Nick manden til at tage over igen. Men det kan sagtens gå hen og blive en tæt konkurrence mellem ham og de to andre spartanere, den altid stabile Kenneth Mertz samt tilbagevendte Lasse Larsen, der i juni forbedrede sin fire år gamle PR til 17.47 meter.

Diskoskast M 
Emil Mikkelsen (Odense Atletik) var en overraskende mester tilbage i 2011. Siden har fynboen dog etableret sig som landets bedste diskoskaster – senest med de 56.30 meter i Randers i juni måned. Den efterfølgende landsholdsoptræden var dog mindre god, og siden har han ikke konkurreret. Men mon ikke han igen viser højt niveau og tager sin fjerde titel på stribe, når nu DM finder sted på hjemmebanen? Får Andreas Ellegaard (Sparta) teknikken til at køre, kan det dog sagtens blive tæt mellem de to.

Diskoskast K

Kathrine Bebe (Sparta) har vist højt niveau hele sæsonen, hvor hun i 12 ud af 17 konkurrencer har kastet over de 50 meter. Med afbud fra Lisa Brix (Amager AC) ligner Bebes sejr en af mesterskabernes mest sikre. Er vinden god, kan Vivian Krafts mesterskabsrekord på 52.40 meter fra 1987 sagtens komme i fare.

Hammerkast M
Som det har været tilfældet de senere år, så ligner det et klubmesterskab i Esbjerg AM. Rutinerede Torben Wolf, 36, har vundet titlen de seneste seks år i træk og ved flere af lejlighederne vist sig bedst, når det gælder. En ny titel vil være hans ottende, men mon ikke Brian Nielsen eller Taj Murmann er stærkt opsatte på at tage over nu?

Hammerkast K
Mens mændenes disciplin p.t. ikke har højt niveau, så har det hos kvinderne aldrig været bedre. Med Sparta-kasteren Celina Julins stærke formsignal ved Nordic-Baltic U23 forleden ligner det ikke den sikre titel, som det ellers har været for Meiken Greve (Sparta) de senere år. Da Greve indledte sin ubrudte sejrsrække i 2008, skete det med 52.84 meter. En sådan længde er næppe nok til medalje i år.


Spydkast M
De lange kast er hidtil udeblevet denne sæson. Den forsvarende mester Lukas Björnvad (ROAR) måtte i år se Gert Skals (1900) snuppe landsholdspladsen fra ham. Der er lagt op til revanche.

Spydkast K
Den forsvarende mester Nina Otto (Sparta) stiller ikke op, og i det beskedne felt på blot fire deltagere burde Marie Vestergaard (1900) tage titlen uden problemer.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund