Loading...

Nyheder 2014

DM: Abdi jagter en ny titel i samlingen

01. august 2014 · Jeppe Weinreich

DM-OPTAKT: MELLEM/LANG. Søndagens 5000 meter har en klar favorit i skikkelse af Abdi Hakin Ulad, der ankommer direkte fra tre ugers højdetræning. Trods mange titler har Korsør-løberen sin første triumf ved Store DM til gode.

5000 meter M
I fjor vandt han Etape Bornholm og meldte efterfølgende fra til DM, som lå bare to dage senere. I år har Abdi Hakin Ulads forberedelser været noget anderledes med tre ugers højdetræning i Pyrenæerne. Han ankommer direkte fra bjergene i Frankrig til Odense, og selvom om fokus er på EM på 10.000 meter, så er DM på 5000 meter en vigtig opgave for Korsør-løberen, der måtte nøjes med sølv i 2012. Formentlig vil han sætte et vist tempo for at undgå en taktisk afgørelse, hvor den spurtstærke Thijs Nijhuis (Viborg AM) måske vil kunne blande sig. Michael Nielsen (Sparta) var stærkt løbende i juni, men løb en skuffende tid i Heusden-Zolder for et par uger siden. Alligevel må man også regne med ham, ligesom at den forsvarende mester Jesper Faurschou (Herning LK) – trods tung maratontræning frem mod EM – altid plejer at være god en medalje.

800 meter M
Grundet skader var Andreas Bube væk fra sidste års DM. Også i år glimrer han ved sit fravær, men det skyldes, at han p.t. er på højdetræningslejr frem mod EM. Med afbud fra den tredje dansker under de 1:50 denne sæson, Kristian Uldbjerg Hansen (Aalborg AM), tyder alt på, at Nick R. Jensen (Sparta) sikkert vinder titlen for andet år i træk. 

800 meter K
Ved DM i fjor vandt Dagmar F. Olsen (Sparta) foran Maria Larsen (KIF). Sidstnævnte er dog gået meget frem siden det løb, hvilket hun viste ved at tage revanche ved DM-inde. En spændende duel venter her, hvor de nærmeste konkurrenter forventeligt vil være lige i hælene.

1500 meter M 
I 2011 vandt han med to sekunder ned til nr. 2. I 2012 var det fire sekunder og sidste år i Aalborg drejede det sig om næsten seks sekunder. Ved DM-inde dukkede Thijs Nijhuis imidlertid op, og her var Andreas Buenos sejrsmargin så kun 0,01 sek. Thijs er med igen, men efter en lille pause har Viborg-løberen begyndt grundtræningen frem mod efteråret og ikke løbet intervaller. Det er næppe tilstrækkeligt til at kunne følge med Bueno, der er i sit livs form og altså meget vel løber med den fjerde titel på stribe – trods et trafikuheld og lange skadesperioder inden for samme periode.   

1500 meter K
Tre juniorer dominerer distancen i år. De to – Maria Larsen (KIF) og Josephine Thestrup (Sparta) - var til Junior-VM, mens den tredje – Line K. Schulz (Aalborg AM) – måtte blive hjemme og i stedet vandt en flot sølvmedalje ved Nordic-Baltic U23. I fjor var det Schulz, der på hjemmebane besejrede Maria Larsen. Det ligner et tæt opgør mellem de tre nævnte - med Maria Larsen som lille favorit.

5000 meter & 3000 meter forhindring K 
Simone Glad (OA/OGF) får næppe meget konkurrence på de to distancer. To sikre guld til Odense Atletik og ikke så meget spænding.

3000 meter forhindring M 
En øvelse, som er blomstret op de sidste par år grundet to store talenter. Ikke siden midten af 90’erne har der været to danskere under 8:50 min. i samme sæson. Selvom 20-årige Jakob Dybdal Abrahamsen (1900) denne sæson har nærmet sig den fire år ældre Ole Hesselbjerg (Sparta), er der stadig små ti sekunder mellem deres personlige rekorder fra i år, hvorfor det er svært at se, at Hesselbjerg ikke skulle tage sin tredje titel i træk.

© Copyright Dansk Atletik Forbund