Loading...

Nyheder 2014

DM: To dage til 200 meter-braget

01. august 2014 · Jeppe Weinreich

DM-OPTAKT: SPRINT/HÆK. Med Kristoffer Haris afbud på 100 meter er spændingen flyttet op på den dobbelte distance søndag, hvor opgøret mellem Morten D. Madsen og Nick Ekelund-Arenander tegner helt åbent.

200 meter M
I fjor klemte Nick Ekelund-Arenander sig i DM-finalen under de 21 sekunder for første gang nogensinde – med Andreas Martinsen lige efter i uofficiel jysk rekord. Dén rekord blev som bekendt forbedret af Morten D. Madsen (Skive AM) ved Junior-VM til flotte 21,06 sek. Nick Ekelund-Arenander (Sparta) løb ved landskampen 21,11 sek. med for megen medvind, men har i den seneste tid finpudset formen på Mallorca. Er vejrforholdene til det, kan Claus Hirsbros 19 år gamle mesterskabsrekord 20,95 sek. måske komme i fare. Det ligner et af mesterskabernes mest åbne og flotte opgør.
100 meter M 

Efter Andreas Trajkovski i 2011, Frederik Thomsen i 2012 og Kristoffer Hari i fjor tyder alt på, at den fjerde teenager på fire år tager over, når 19-årige Morten D. Madsen (Skive AM) går i startblokken. Træningen efter Junior-VM har været let for det spændende talent, og der er ikke antydningen af småskader eller lignende. Et glædeligt gensyn med mesteren fra 2012, Frederik Thomsen (Ballerup AK), bliver der også tale om. Efter flere måneders tålmodig genoptræning kan den endnu kun 20 år gamle Thomsen tage hul på et nyt kapitel, og det skal blive spændende at se, hvor han står lige nu.

100 meter K
Den hurtigste danske kvinde de seneste to år, Mathilde U. Kramer (AAIG), har endnu sin første titel på 100 meter til gode, eftersom hun sidste år måtte se sig slået af Anna Olsson (Sparta). Ved Landsholdsudtagelsen i juni vandt hun med 11,96 sek. foran Martha Traoré (Sparta), der ved den lejlighed satte PR med 12,00 sek. Mens sidstnævnte har haft fokus på Junior-VM i længdespring, har Kramer trænet frem mod netop denne 100 meter. Det bør gøre hende til favorit.

200 meter K
Her er der afbud fra sidste års overraskende vinder, Mette Graversgaard (1900). Mathilde U. Kramer koncentrerer sig om den korte hæk og stiller derfor ikke op her, hvilket lægger op til en sikker sejr til Martha Traoré.

400 meter M
I fjor erobrede Nick Ekelund-Arenander (Sparta) ikke bare den danske rekord på 400 meter, men forbedrede også ved DM i Aalborg mesterskabsrekorden til 46,23 sek. Topformen bør melde sig nu så tæt på EM, så en ny rekord kan ikke udelukkes. Spænding om de næste pladser bliver der imidlertid, og da der også står en mulig plads på 4x400 meter holdet til EM, er den spænding kun blevet stærkere. Nicolai Hartling har valgt kun at løbe 400 meter hæk, og dermed ligner det en affære mellem Festus Asante (Korsør AM), Nicklas Hyde (Sparta) og måske Emil Strøm (Sparta). 

400 meter K
Stina Troest (Amager AC), har i år valgt kun at løbe den flade 400 meter, som hun vandt for to år siden. Dermed får den forsvarende mester, stadig kun 16-årige Anne Sofie Kirkegaard (Sparta) svært ved at gentage sidste års sejr, selvom hun med 55,43 sek. deler 1. pladsen på årets rangliste med Troest. Denne har dog endnu ikke fået noteret den hurtige 400 meter tid, som hendes PR på den lange hæk berettiger. Det ligner umiddelbart en hurtig vindertid.

110 meter hæk M
Efter titler i 09, 10, 11 og 13 (i 2012 blev han alvorlig skadet i juni) for AK Holstebro er Andreas Martinsen suveræn favorit til at vinde sin første titel for Aarhus 1900. I fjor vandt han i ny mesterskabsrekord 13,77 sek., og med den stabilitet han har vist hele sæsonen igennem, er her muligheden for en ny af slagsen. Sidst Christian Laugesen (Sparta) løb 110 meter hæk, var ved DT-finalen sidste år. Dengang tabte han på tusindedelesekunder til Christian L. Nielsen (1900). Der er lagt op til revanche mellem de to i den forventede kamp om sølvet.

100 meter hæk K
En øvelse, hvor mange kan være med i guldkampen. Mette Graversgaard (1900) vandt sidste år, men det skete i Tine Bach Ejlersens (1900) fravær, mens Thea Haahr (Sparta) har forbedret sig kraftigt siden da og topper årets rangliste. Disse tre er alle med, og det samme er Mathilde U. Kramer (AAIG), som i vinter præsterede den hurtigste tid af alle på 60 meter hæk og nu ligner en farlig outsider.

400 meter hæk M
Nicolai Hartling (Sparta) har haft en forrygende sæson i år og med 51,59 sek. præsteret den bedste tid af en dansker i adskillige år. I fire ud af syv løb i år var han under de 52 sekunder og ligner dermed en ny dansk mester. Christian Laugesen (Sparta), den forsvarende mester, gjorde comeback sidste uge med udmærkede 52,61 sek. i Hässleholm. Kan Hartling holde niveauet, bør han kunne tage titlen fra Laugesen. Mesterskabsrekorden på 51,46 sek. (Lars Ingemann) har stået uantastet siden DM i Aarhus 1976! Den kunne Hartling passende gøre det af med… 

400 meter hæk K 
I 2001 var den dengang 14-årige Sara Slott Petersen (1900) tæt på at vinde guld på hjemmebanen. På opløbsstrækningen måtte hun dog se sig overhalet af FIF’eren Rikke Sørensen. Siden den sølvmedalje er det blevet til 10 guldmedaljer ud af 12 mulige. Kun i 2010 (skadet) og 2013 (graviditet) var det ikke med den danske rekordholder øverst på skamlen. Den 11. guldmedalje ligner med fraværet af Stina Troest en uhyre sikker en af slagsen. 

© Copyright Dansk Atletik Forbund