Loading...

Nyheder 2014

DM 1. dag: Trajkovski snupper sejren i sidste runde

02. august 2014 · Jeppe Weinreich

Det blev ikke til den 10. titel i længdespring for Morten Jensen, der måtte se sig slået af Andreas Trajkovski. Og mens Morten D. Madsen levede op til favoritværdigheden på 100 meter, så måtte stangspringer Caroline Bonde Holm vinke farvel til guldmedaljen, da hun rev ned tre gange på sin åbningshøjde.

Førstedagen af årets DM i Odense kom ikke helt uventet til at byde på dramatik i mændenes længdespring. Morten Jensen (Sparta) førte hele vejen med de 7.49 meter, som han nåede ud på i første omgang. I sidste runde gik Andreas Trajkovski imidlertid forbi med 7.60 meter. Dermed måtte Morten Jensen for første gang siden 2003 se sig besejret ved et DM. Og som en pudsig lille sløjfe var det en 11-årig Trajkovski, som stod med riven i sandgraven, da Jensen vandt sit første guld med 8.03m-springet på Østerbro i 2004…

”Jeg har altid set op til Morten, så det er en speciel følelse at stå som vinder nu,” lød det fra Andreas Trajkovski, som siden sølvmedaljen ved Junior-VM i 2012 har kæmpet med skader, men nu er klar til at tage hul på et nyt kapitel af karrieren

Sikker sejr til Morten D. Madsen 
Længdespringerne nød godt af en (for) kraftig medvind, som til gengæld sænkede resultatniveauet i alle andre øvelser. På 100 meteren måtte Morten Dalgaard Madsen (Skive AM) nøjes med 10,80 sek., men vigtigst af alt vandt han her sin første titel – 53 år efter at farfar og træner Erik Madsen gjorde det samme.

”Jeg vidste godt, at vejret ikke var til nogen hurtig tid i dag. Men jeg er godt tilfreds. Jeg har opfyldt alle mine målsætninger i år. Næste år er målet helt klart at slå den danske rekord (10,29s),” siger den nybagte danske mester, som desværre pådrog sig en lille forstrækning under finaleløbet og nu er tvivlsom til søndagens ellers så imødesete 200 meter. Ind på bronzepladsen løb Frederik Thomsen (Ballerup
 AK) i hans første konkurrence siden september 2012. Selvsagt var der glæde at spore hos det store talent, som har ventet længe på dette comeback.

”Det var en mærkelig fornemmelse at løbe i konkurrence igen, men fantastisk at være tilbage,” lyder det fra Frederik Thomsen, der tilføjer: ”Næste år tager jeg kampen op med Morten – det lover jeg!”

Caroline kiksede
En større overraskelse var det, at Caroline Bonde Holm (Sparta) ikke tog titlen i stangspring. En drilsk sidevind gjorde det svært for deltagerne, og på åbningshøjden 4.05 meter blev det til tre nedrivninger for den danske rekordholder, som dermed måtte afgive titlen til Line Renée Jensen (Randers Freja), der med 3.85 meter i tredje forsøg nu vandt sin første senior-titel. 

”Det er ingen katastrofe,” lød det bagefter fra stangspringstræner Thor Aarøe Mørck. ”Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er trods alt bedre, at det skete her og ikke ved EM. Caroline har aldrig været i bedre form, og hun skal bare lige få de forskellige ting til at hænge sammen.” Allerede onsdag får Caroline mulighed for at revanchere sig ved Copenhagen Athletics Games.

Bueno – for fjerde år i træk
Andreas Bueno (1900) førte en yderst taktisk 1500 meter finale an. Ingen havde lyst til at føre undervejs, og først med 300 meter igen blev der åbnet op for kampen. Bueno holdt føringen hele vejen i mål, selvom både Thijs Nihjuis (Viborg AM) og Andreas Lommer (OA/OGF) pressede hårdt på bagfra. Det var fjerde gang i træk, at Bueno vandt titlen, men med 0,4 sek. ned til Nijhuis var sejre
n med den smalleste sejrsmargin af de fire.

”Jeg følte mig sikker på sejren. Jeg kunne nok have vundet med større margin, om jeg havde valgt en anden taktik, men jeg havde ikke lyst til at løbe stærkt alene i den kraftige vind,” lyder det fra Bueno, som inden EM løber 800 meter ved Copenhagen Athletics Games.

Med ved det stævne er naturligvis også Nick Ekelund-Arenander (Sparta), som trods den stærke vind på stadion imponerede på 400 meter med 46,36 sek. – bare 0,13s fra hans egen mesterskabsrekord.

”Vinden var imod mig i dag, men det er svært at sige, hvor meget det koster. Det føltes i hvert fald godt i dag,” udtaler den danske rekordholder, som straks efter sejren blev udtaget til dopingkontrol.

Andre steder
-Jonas Kløjgård Jensen (1900) måtte i højdespring overraskende nøjes med sølv. Han førte igennem hele konkurrencen, men kom ikke over 2.06 meter, som den forsvarende mester Andreas Jeppesen (Esbjerg AM) klarede i sit tredje forsøg.

-Efter seks titler i træk måtte Torben Wolf (Esbjerg AM) i hammer afgive guldet til klubkammeraten Brian Nielsen, der med 60.50 meter vandt sit første danske mesterskab. Et par timer senere tog den 30-årige kaster sin anden guldmedalje i vægtkast.

-Også Mathilde U. Kramer (AAIG) kunne vinde sin første titel ved Store DM. I 100 meter finalen blev hun dog stærkt presset af Odense Atletiks 17-årige Camilla Motzkus, som trods modvind satte PR med 12,18 sek. - 0,08 efter Kramer.

Store DM – Odense d. 2.-3. august 2014
Resultater

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund