Loading...

Nyheder 2014

Dødsfald: Jess Ingo Jensen, 61

09. august 2014 · Dansk Atletik Forbund

Den vellidte ildsjæl fra Vejle IF er gået bort.

Vejle IF har i mange år været begavet med en ægte ildsjæl. Tidligere formand og træner, Jess Ingo Jensen, er desværre gået bort den 3. august 2014. Når man tænker på Jess, mindes man for det første et utroligt engagement og en fantastisk træner, som brugte enorme mængder fritid på at træne og dygtiggøre de mange unge atleter i Vejle IF. For Jess var det sociale og det gode kammeratskab afgørende for at tiltrække og fastholde atleterne, ligesom det var afgørende for Vejle IF's sportslige succes.
 
Jess var en helt speciel træner, som formåede at fastholde de unges interesse, og som samtidig formåede at udbrede atletikken i Vejle og omegn. Hvis man var ny i klubben og ny i atletik, var Jess god til at komme hen, give hånd og fortælle om sporten – og dette blev gjort med oprigtig passion og stort engagement. Ud over at være en dygtig og meget alsidig træner formåede Jess at præsentere de unge for atletikkens mange sider. I stedet for kun at lade dem træne få discipliner, lod han dem prøve så mange discipliner som overhovedet muligt – det man inden for atletik kalder "mangekamp". Det har klart været med til at gøre atleterne mere alsidige og kompetente til at lægge sig fast på yndlingsdisciplinen, når de blev lidt ældre.
 
Jess var en ægte ildsjæl, som ikke bare brugte mange timer på atletikstadionet, men som også kørte landet fladt for at fragte atleter rundt til diverse stævner og træningslejre, hvilket var værdifuldt for en teenager, som ikke helt selv kan finde ud af at tage initiativ og komme af sted.
 
Der er især to egenskaber, som gjorde Jess til en helt særlig træner. Den første var, at han altid selv deltog i træningen på trods af dårlige knæ og andre småskavanker. I stedet for at styre træningen fra sidelinjen, deltog han aktivt, viste øvelser og løftede vægte og var på den måde et utroligt godt forbillede. Den anden egenskab var Jess’ vedholdende ihærdighed for at få kommunen til at satse mere på atletikken, bl.a. arbejdede han for at få etableret et styrkecenter. Det er nu endeligt lykkedes, selvom det ikke blev Jess, der kom til at fuldende projektet.
 
Selvom Jess ikke var aktiv træner i Vejle IF de seneste par år, dyrker mange af de børn, som nu er ved at være voksne, stadig atletik og fortsætter den intensive træning.
 
Både som træner og formand satte Jess mange skibe i søen: atletiklinjen på Vejle Idrætsefterskole og i Nørremarksskolens eliteidrætsklasser, atletik som satsidræt i kommunens EliteVejle, sponsorløb, udvikling og professionalisering af klubben som helhed for at nævne nogle af hans mange initiativer.
 
Jess Ingo Jensen satte i høj grad sit præg på Vejle IF, og klubben skylder ham stor tak for hans utrættelige engagement og vedholdende indsats for at udvikle klubben og fremme atletikken. Jess’ betydning for dansk atletik i almindelighed og for Vejle IF i særdeleshed kan næppe overvurderes.
 
Med Jess Ingo Jensens tidlige død har atletikken mistet en sine store personligheder.
 
Æret være Jess' minde
 
På vegne af Vejle IF 
Thomas Blom

Jess Ingo Jensen 
20. marts 1951 – 3. august 2014
Bisættelsen har fundet sted

(Foto: Jess i snak med nogle af de mange unge atleter, som han trænede og engagerede sig dybt i at dygtiggøre og se udfolde sig på atletikstadion.)

© Copyright Dansk Atletik Forbund