Loading...

Nyheder 2014

Zürich2014: Bube i heat med Bosse

11. august 2014 · Jeppe Weinreich

OPTAKT DAG 1. Den franske guldfavorit venter Andreas Bube i tirsdagens indledende heat på 800 meter.

ZÜRICH - Med mindre end 24 timer til åbningen af EM i Zürich foreligger nu de endelige startlister til tirsdagens konkurrencer, hvor fire danskere kommer i aktion. Størst spænding var der selvsagt omkring Andreas Bubes indledende heat på 800 meter, som altid plejer at være en affære med mange taktiske overvejelser. Bube er havnet i det sidste af fire heat, hvor han møder Europas suverænt hurtigste i år, franske Pierre-Ambroise Bosse. De tre første i hvert heat går automatisk videre til semifinalen.

”Det er et udmærket heat, hvor jeg forventer, at Bosse vil lægge sig i front fra start og derpå sænke tempoet. Og det vil passe mig fint,” lyder det fra Bagsværd-løberen, der i år ikke har løbet så mange konkurrencer som sine konkurrenter og i stedet ladet op i Sierra Nevadas højder. ”Jeg har haft fuld fokus på træningen i den seneste tid og håber derfor på, at jeg har kunnet indhente lidt form på den konto.”

Da Bube for to år siden vandt EM-sølv i Helsinki var det med Bosse på bronzepladsen. Mens franskmanden altså har rykket sig gevaldigt siden - senest med den franske rekord 1:42,53 i Monaco - så er danskeren som bekendt først kommet tilbage i år efter en langvarig skadespause.

”Jeg er ikke helt i den form, jeg var i dengang, men det er ved at være tæt på. Fysisk er jeg helt fit, men jeg mangler nok lidt konkurrence-skarphed. I 2012 løb jeg jo en del Diamond League stævner, hvilket jeg ikke har gjort i år. Men ellers er det et fint felt. Jeg har slået dem alle før, og jeg føler, at det er nogle løbere, som jeg har krammet på,” vurderer Bube med henvisning til bl.a. svenske Johan Rogestedt og briten Michael Rimmer, som han kommer op imod tirsdag aften kl. 19.29.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund