Loading...

Nyheder 2014

Zürich2014: Fin lodtrækning for Ekelund

11. august 2014 · Jeppe Weinreich

OPTAKT DAG 1. Den danske rekordholder på 400 meter har fået bane 6 i det femte og sidste heat.

ZÜRICH - En udmærket lodtrækning. Det var den første kommentar fra Nick Ekelund-Arenander, da det stod klart, hvem hans modstandere bliver i tirsdagens indledende heat. Bedømt ud fra de sæsonbedste tider er Sparta-løberen seedet som nr. 4 – og det er netop de første fire i hvert heat (+ fire tider), som går videre til de tre semifinaler på onsdag.

”Bane 6 er godt. Jeg kunne ikke ønske mig noget bedre. Jeg havde en sidste træning på Lyngby Stadion forleden, og formen føltes super god,” siger Nick, der ved både VM i 2013 og EM 2012 gik videre til semifinalen. Det er også hans klare mål denne gang. Så må man tage en snak om en mulig finale efter det indledende heat. 

”Jeg vil give den alt i morgen. Løbe den, som var det en finale.”

Også træner Christian Trajkovski bedømmer muligheden for dansk avancement som værende god.

”Nok har Nick kun den fjerdebedste tid, men som jeg ser det, har de andre et større udsving i deres resultater. De har ikke den samme stabilitet som Nick, og det er vigtigt.”

Største navn i heatet er briten Martyn Rooney, som med 45,03 sek. i år ligger placeret som nr. 3 på årets europarangliste. Årets hurtigste, Pavel Maslak (CZE), er dog skadet og stiller ikke op.

Hartling vil løbe sit eget løb 
Af de fire danskere i aktion tirsdag er Nicolai Hartling eneste debutant. Den 20-årige spartaner har fået yderbanen i sit heat, og han ved godt, at han er oppe imod hårde odds i forhold til videre avancement – også selvom 24 ud af 36 går videre til semifinalen.

”Jeg ved, at jeg bare skal gå ud og løbe mit eget løb. Målet er en ny personlig rekord, og så må vi se, om det er nok til at gå videre” lyder det fra Hartling, der prøvede den helt nye bane på Letzigrund mandag formiddag. En bane, som han kan bekræfte, er rigtig hård.

Sidst dansk atletik var repræsenteret på mændenes 400 meter ved et stort mesterskab, var ved EM i Prag 1978. Dengang måtte Lars Ingemann Nielsen se sig slået ud efter 51,48 sek. i det indledende heat. Kun én gang - i 1950 - er en dansker gået videre til semifinalen (Torben Johannesen, Helsingør IF).

Caroline Bonde Holm 
Trods sine kun 24 år er stangspringer Caroline Bonde Holm efterhånden rutineret ved de store mesterskaber. EM 2014 er således hendes ottende af slagsen. Hidtil har kvalifikationen hver gang været endestation for den danske rekordholder, som i vinter havde sin hidtil bedste sæson med bl.a. dansk rekord 4.43 meter. Udendørs har niveauet dog ikke været helt det samme. Med et nul ved DM og siden 4.15 meter ved Copenhagen Athletics Games har optakten ikke været den bedste. Men træner Thor Aarøe Mørck er ikke i tvivl om, at Caroline aldrig har været stærkere. 

”Caroline har endnu ikke fået udbytte af den gode fysiske form. Det handler om at få tingene til at hænge sammen. Ved CAG lavede hun nogle gode ting, men mistede efterfølgende fokus,” siger Thor Aarøe Mørck, der vurderer, at der skal 4.45 meter til en finaleplads – evt. kun 4.35 meter, som det var tilfældet i både 2010 og 2012. Carolines hidtil højeste spring ved et stort mesterskab er 4.25 meter (VM 2011).

© Copyright Dansk Atletik Forbund