Loading...

Nyheder 2014

Zürich2014: Troest vender skuffelse til stor glæde

13. august 2014 · Jeppe Weinreich

2. DAG. Kort tid efter at en ærgerlig tyvstart havde sendt Sara Slott Petersen ud af EM, sørgede Stina Troest alligevel for en dansk semifinaleplads. Dagens tredje hækkeløber, Andreas Martinsen, fik langtfra noget optimalt løb på 110 meter hæk.

ZÜRICH – Det er godt med to deltagere i én disciplin. Så er der altid en ekstra mulighed, hvis den ene skulle kikse. Og det var lige, hvad der skete onsdag formiddag. Sara Slott Petersen lavede en klokkeklar tyvstart og blev sendt ud af EM, før det rigtig var begyndt. En dyb følelse af skuffelse gik gennem den danske lejr, for det lå i luften, at Sara kunne gøre det rigtig godt. Men så var der jo Stina Troest i fjerde og sidste heat, og hun viste igen, at hun bare er god, når det gælder. 

Stina lagde relativt langsomt ud, men arbejdede sig undervejs flot op og kunne i mål tage 4. pladsen i 56,95 sek. – hendes næstbedste resultat nogensinde, og en tid, som var den hurtigste blandt de deltagere, som ikke var i top-3. Dermed er 20-årige Troest klar til at løbe semifinale torsdag kl. 18.10. Efter seks danske starter onsdag byder torsdagen kun på denne ene.


”Det havde selvfølgelig været dejligt med to danskere i semifinalerne. Jeg så Sara tyvstarte. Det er sindssygt ærgerligt for hende, men det lagde også et pres på mig,” fortæller Stina, der med dagens præstation bekræftede, at hun er i bedre form, end det man så på Østerbro forleden.

”På forhånd var jeg lidt nervøs for, hvordan det ville gå i dag. Ved CAG lagde jeg for stærkt ud – og gik helt ned til sidst. I dag var mit udlæg mere langsomt. I morgen vil jeg dog forsøge at lægge stærkere ud,” fortæller Stina, der stadig har problemer med fødderne. ”Lige nu mærker jeg ikke nogen smerter, men det vil jeg gøre om en time..”  

Martinsen – 13,97 sek. 
Dagens tredje hækkeløber, Andreas Martinsen, skulle også i aktion onsdag formiddag. Den danske rekordholder kom ikke godt over den første hæk, og det påvirkede resten af hans løb. I mål måtte han nøjes med 13,97 sek. – langt fra en semifinaleplads, som viste sig at kræve så god en tid som 13,54 sek.

”Under opvarmning sad den første hæk lige i skabet. Jeg havde håbet på et drømmeløb, men det lykkedes ikke i dag. Sådan er hæk. Der skal ikke så mange fejl til,” lød det fra Andreas Martinsen.

Pudsigt nok blev tre af de fire heat vundet i samme tid – 13,29 sek. Altså meget højt niveau trods de noget kølige og fugtige vejrforhold.

EM Zürich 2014
13. august – 1. dag
400 meter hæk K – indl.
Heat 2
1.Vera Barbosa, Portugal 55,85 sek.
DQ Sara Slott Petersen, Danmark
Heat 4
1. Anna Titimets, Ukraine 55,77 sek. Q
4. Stina Troest, Danmark 56,95 sek. q
(videre til semifinale på bedste tid)

110 meter hæk M – indl.
Heat 4 (+0,7)
1. Sergey Shubenkov, Rusland 13,29 sek. Q
7. Andreas Martinsen, Danmark 13,97 sek.
(samlet nr. 27-28 ud af 30 startende)

Alle resultater

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund