Loading...

Nyheder 2014

Zürich2014: Stafethold går efter dansk rekord

16. august 2014 · Jeppe Weinreich

Festus Asante har fået første tur på det danske 4x400 meter hold, der løber lørdag eftermiddag. EM-debutanten skal skifte til Andreas Bube, der dermed får sin fjerde optræden på Letzigrund på bare fem dage.

Med udtagelsen bliver det altså Nicolai Hartling, som er blevet tildelt reservetjansen. Det er blot tredje gang i historien, at dansk atletik stiller med et hold på mændenes lange stafet. Første gang var i Oslo 1946, hvor det blev til en fjerdeplads, mens man efter 64 års pause var med igen i Barcelona. Dengang blev holdet – hvorfra der er to gengangere: Bube og Hyde – slået ud i indledende. Og lad det være sagt med det samme: Det vil være en meget stor overraskelse, om det ikke skulle ske igen for holdet, der har fået yderbanen i det første af to heat og bl.a. møder de britiske favoritter foruden Tyskland og Frankrig.”Det er et vanvittigt hårdt heat, hvor vi desværre får det meget svært. Yderbanen var ikke det bedste, vi kunne få, men holdet er klar, og målet er en dansk rekord,” lyder det fra Mikkel Larsen.

Den danske rekord lyder på 3:07,08 min., sat i Holland i 2011. Ved landskampen i Riga i år løb holdet (foto) med 3:07,53 min. den næst hurtigste tid af en dansk kvartet nogensinde. I forhold til det hold er Nicolai Hartling altså nu byttet ud med den ghanesiskfødte Festus Asante.


 

© Copyright Dansk Atletik Forbund