Loading...

Nyheder 2014

DAF-direktør: EM overgik vore forventninger

19. august 2014 · Jeppe Weinreich

Nok var der et par mindre pæne præstationer under EM i Zürich, men samlet set efterlod mesterskabet et godt indtryk, vurderer direktør i DAF, Jakob Larsen.

Et begivenhedsrigt EM i Zürich sluttede søndag med en opløftende dansk indsats på mændenes maraton. Her et par dage efter er de mange indtryk blevet fordøjet, og direktør i DAF, Jakob Larsen, er ikke i tvivl om det generelle indtryk.  

”Overordnet set gav EM et tilfredsstillende resultat med Andreas Bube og Jessica Draskau-Petersson som de helt store positive udråbstegn. To udøvere i top 8 og flere, som enten overgik vore forventninger eller levede op til udtagelsesgrundlaget, efterlod et samlet set godt indtryk, synes jeg. Der var naturligvis udsving, i begge retninger, men ikke desto mindre gav EM en vis optimisme for de kommende år. At de tre 20-årige atleter formåede at leve op til udtagelsen, har de og vi grund til at være meget tilfredse med – det lover godt for de kommende år,” siger Jakob Larsen med henvisning til de tre unge debutanter Stina Troest, Nicolai Hartling og Festus Asante.

Enorm hård konkurrence 
Trods det tilfredsstillende resultat er der al mulig grund til, at holdet bestræber sig på at gøre det endnu bedre næste gang, slår Jakob Larsen fast:
  
”EM viste også, at konkurrencen er enorm hård, og at vi ikke har råd til at undervurdere konkurrenterne. Vore atleter leverede som hold et godt mesterskab. Det skal de og vi alle være tilfredse med. Skal vi gøre det igen de kommende år, så skal vi som sport blive skarpere, endnu bedre til at levere varen ved de kommende års VM og OL.”

© Copyright Dansk Atletik Forbund