Loading...

Nyheder 2014

EVACS: Veteraner dyster i den tyrkisk hede

25. august 2014 · Poul Grenaa & Annemette Fischer

35 danske veteraner er i disse dage til EM. Det foregår i Izmir i Tyrkiet med 35-40 grader i skyggen. Det første rejsebrev er netop ankommet fra mesterskaberne, hvor de første deltagere allerede fredag var i ilden.

Rejsebrev d. 23. august  
Vi er lige ankommet til Izmir i dag. Det er som forventet meget varmt, 35-40 grader i skyggen. Så det gælder bare om at få hældt en masse væske indenbords. Vi er en stor gruppe forventningsfulde, danske veteraner afsted, hele 35 atleter plus påhæng. Det er dejligt, at så mange danskere støtter op om et EM, hvor der generelt er meget færre deltagere end normalt.

Atatürk stadion er kæmpestort med plads til næsten 60.000 tilskuere. Men så mange kommer der næppe i denne uge. Det virker ret slidt og der er rigtig meget beton - selv kunststofbanen føles som beton! Umiddelbart virker det som om at der er godt styr på tingene. Det gik fint med at få udleveret ID kort og startnumre. Der var slet ingen kø og ingen panik, hvilket ellers har været tilfældet ved tidligere arrangementer.

Der har allerede været flere danskere i "ilden". Knud Erik (M50) lavede de 5 første øvelser af 10-kampen i går, hvorefter han lå placeret som nr. 8. Men desværre måtte han udgå i dag efter et kikset hækkeløb, hvor han fik rusket op i en gammel skade. Rigtig ærgerligt for Knud.

Allan (M45) blev nr. 4 i vægt med 10,91m, Luffe (M55) gik videre til finalen på 100m og Per S. (M50) blev nr. 7 i vægt med 14,86m. Per havde en ret dårlig start, men det gik bedre og bedre undervejs og han var ok tilfreds med resultatet, selvom han havde sat næsen op efter lidt mere.

Det bliver mørkt kl 20 her i Izmir og det er åbenbart kommet bag på arrangørerne. Knud H., Knud V. og Finn (M65) havde ellers varmet op til vægtkast kl 20.20 her til aften, men så måtte dommerne rykke det til i morgen kl. 17.30, fordi de ikke kunne se ordentligt. Belysningen er også ekstrem dårlig ved kastegårdene. Det burde de måske have haft tænkt på. Desuden er kasteringen virkelig glat og mange har problemer med at stå fast. Enkelte har faktisk opgivet at deltage pga. det glatte underlag.

© Copyright Dansk Atletik Forbund