Loading...

Nyheder 2014

Trænerrekrutteringskampagne: Sammen skaffer vi 100 nye atletiktrænere

28. august 2014 · Henriette Leth Nielsen

Dansk Atletik Forbund er på udkig efter ikke færre end 100 nye trænere. Det nye trænerkorps skal findes rundt i hele Danmark – og alle landets atletikklubber inviteres hermed til at deltage i en fælles jagt på 100 nye trænere.

DAFs mål om at få flere børn og unge til at blive ved med at dyrke atletik også, når de bliver teenagere, indebærer udvidelse af atletiktrænerkorpset i Danmark og dygtiggørelse af hele den samlede trænerkorps. Læs mere om projektet her.

Nuværende trænere og formænd i landets atletikklubber spiller hovedrollerne i rekruttering af ikke færre end 100 nye trænere. Læs videre og se hvorfor.

"Vi har et stort behov for dygtige atletiktrænere på alle niveauer, og da det samtidig kan være en udfordring at finde de bedste af slagsen, har vi valgt at gøre brug af landets allerdygtigste til at spotte nye potentielle trænere, nemlig klubformænd, nuværende trænere og andre fra atletikmiljøet. Vi glæder os vildt meget til at se og høre, hvilke trænerrekrutteringsidéer, der dukker op – og ikke mindst til at uddanne alle de nye atletiktrænere”, fortæller Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

Skaf en ny træner og deltag i lodtrækning om fede pengepræmiere 
Trænerrekrutteringskampagnen ’Sammen skaffer vi 100 nye trænere’ er netop søsat, og der er attraktive pengepræmier på højkant. Pengepræmien går til klubben, og første lodtrækning finder sted 15. december 2014. Alle klubber, som rekrutterer en ny træner, deltager i lodtrækning om følgende præmier:
 
• 1 x 5.000 kr.
• 2 x 2.000 kr.
• 3 x 1.000 kr.
 
Alle har råd til at være med
Dansk Atletik forbund tilbyder samtlige nye trænere følgende: 
• Børnetrænerkursus
• Trænertøj
• Studierejse til Junior-EM i Sverige 15.-19. juli 2015
Derudover hjælper DAF klubben med at gennemføre en stor medlemsrekrutteringskampagne i forbindelse med Skole OL 2015
DAFs fastholdelsesprojekt støtter trænerrekrutteringskampagnen, så udgiften til en ny træner kan holdes nede på et niveau, der er overkommeligt for alle klubber nemlig 2.500 kr. 
 
Del erfaringerne med hinanden
Som klub skal I rekruttere så mange nye trænere som muligt, og undervejs udveksler vi erfaringer med hinanden på følgende platforme:
• I Facebook-gruppen ’Atletiktrænere i Danmark’ 
• På dansk-atletik.dk – send klubbens erfaringer med rekruttering til henriette@dansk-atletik.dk

Husk at du kan følge med i hvilke regioner, byer og klubber, der har skaffet flest nye trænere. Oversigten over tilmeldte nye trænere opdateres løbende.
 
Rent praktisk
Når klubben har skaffet nye trænere, skal disse registreres på www.atletikogmotion.dk. Oplys hvilket af børnetrænerkurserne den nye træner ønsker at deltage i.  
 
Hvis der er flere nye trænere fra samme klub, eller hvis der er nye trænere fra forskellige klubber, som arbejder sammen, kan der oprettes kurser, internt i klubben eller i en af klubberne.
 
Hvis du allerede har nye trænere, der gennemførte DAFs nye børnetrænerkursus i april-juni 2014, behøver vedkommende udelukkende tilmelde sig studieturen til Junior EM i Sverige i 2015.
 
For yderligere information
Leif Dahlberg, Dansk Atletik Forbund: 24457191

© Copyright Dansk Atletik Forbund