Loading...

Nyheder 2014

Stor indsats redder DMU fra aflysning

01. september 2014 · Jeppe Weinreich

Skybruddet natten til søndag var tæt på at skylle mesterskabet væk, men efter en forbilledlig indsats fra arrangørerne lykkedes det at afvikle samtlige konkurrencer.

Synet, der mødte de første på Østerbro Stadion tidligt søndag morgen, var enhver arrangørs mareridt. Løbebanerne egnede sig mest til svømning, og længdespringsgravene var rene mudderpøle. Og intet tydede på, at de vældige vandstande forårsaget af nattens skybrud ville synke. Så pludselig åbnedes et kloakafløb et sted, og vandet begyndte at sive væk. Trafikken var ligeledes lammet mange steder i Storkøbenhavn, så det blev hurtigt besluttet at udskyde hele søndagens program med en time, så alle kunne nå frem. Det første startskud skulle have lydt kl. 9 - det blev så til kl. 10, og selvom regnen fortsat faldt resten af dagen, var der ikke én konkurrence, som ikke blev gennemført planmæssigt. Eneste store ændring var, at diskoskast blev flyttet til kastegården.

På den baggrund var det imponerende, at der alligevel blev budt på mange fine konkurrencer. Forvist til kastegården kunne 15-årige Casper Jørgensen (Amager AC) således vinde diskoskast i uofficiel mesterskabsrekord 56.43 meter, og lidt senere præsterede han et kuglestød (foto) på 16.38 meter (4kg), hvilket såmænd var ny ungdomsrekord.

I juniorernes højdespring klarede Jonas Kløjgaard (1900) 2.04 meter, og i de yngste klassers længdespring blev der budt på adskillige personlige rekorder. 14-årige Hannah Illum Petersen (Sparta) lagde 31 cm til sin PR, da hun i sidste runde nåede ud på 5.42 meter, og i drengenes tilsvarende klasse snuppede hendes klubkammerat Mads Lund – også årgang 2000 – med 6.32 meter sejren i sidste omgang. Det sidste betød, at den ellers så sejrsvante Peter Andersson (Greve IF) her måtte nøjes med sølv. Han fik dog revancheret sig med en flot PR på 200 meter 23,05 sek. (0,0) i en finale med meget højt niveau, ligesom at han lige akkurat fik kæmpet sig forbi Spartas hold på den sidste tur af drengenes 1000 meter stafet, hvor bare 0,05 sek. skilte de to hold.

OL-deltagere ville også være med
De to succesfulde deltagere fra Ungdoms-OL, Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM) og Anne Sofie Kirkegaard, var ankommet fra Kina dagen før og ville også være lidt med. Benjamin vandt 200 meteren i modvind i gode 22,12 sek. og Anne Sofie løb en suveræn sidste tur på Spartas 1000 meter stafethold, der i mål bare manglede et halvt sekund i at slå klubbens egen danske ungdomsrekord.


Benjamin L. Vedel (4fv) slår guldvinderen fra 100 meter, Rasmus Ernst (3fv). 

Trods stærk modvind på den korte hæk (-2,9) kunne eksempelvis Simon Traoré på imponerende vis sætte PR med vindertiden 14,81 sek. hos de 16-17 årige drenge, mens det samme var tilfældet hos EM-deltageren Nicolai Hartling (Sparta) i U23-klassen, hvor han blev noteret for 15,19 sek.

Den lange konkurrencedag blev sluttet af med en flot 4x400 meter, hvor Aarhus 1900’s juniorer gik efter KIF’s U20-rekord på 3:22,15 sek. Trods en stærk indsats manglede de i sidste ende sølle 0,15 sekunder i at lykkes med forehavendet.


0,15s fra en dansk juniorrekord: Emil Søndergaard, Oliver R. Kjeldsen, Tristan Bandtholtz & Frederik Peschardt. 

DMU – Østerbro d. 30.-31. august 2014 
Resultater

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund