Loading...

Nyheder 2014

Ung KIF'er lod sig inspirere i Zürich

09. september 2014 · Mikkel Hansen

EUROPEAN ATHLETICS – UNESCO Young Leaders Forum. Mikkel Hansen fra B&U udvalget var eneste dansker blandt 65 unge atletikledere, som under EM i Zürich deltog ved et seminar fur unge ledere. Det blev en yderst inspirerende tur. Her følger hans beretning.

Det var med stor glæde, at jeg tog af sted mod Zürich den 10. august. Da mit fly var forsinket, var der god tid til at afstemme mine forventninger. Det er virkeligt svært at sige, hvad jeg forventede af sådan et forum, men en ting er sikkert: Jeg kan tage rigtigt mange ting med mig videre!

Jeg er meget taknemmelig for, at jeg fik denne mulighed!

Forummet bestod af mange forskellige unge fra hele Europa. Vi var 65 deltagere, som repræsenterede 45 forskellige lande, og vi blev lynhurtigt til et fællesskab med mange ambitioner.


Forummet har været en blanding af projektarbejde, workshops, foredrag og præsentationer.

Der var forskellige workshops, og jeg overværede det norske, spanske og bosniske bidrag med henholdsvis ” DNB Idrettsleker”, ”Sustainable development of clubs: CA Playas de Castellon as a model” og ” Lets bring Athletics to the Schools”, hvilket var meget inspirerende og med det samme skabte nye idéer til lignende (eller udvikling af tilsvarende) projekter i Danmark.

Nyt projekt på vej
Blandt foredragsholderne var Matias Lavik, som fortalte om det norske Ung:Leder system, hvilket vi ikke (indtil nu) har været så skarpe på i Danmark. Der var gode informationer, jeg snakkede også med ham kort efter hans præsentation, og sagen er klar: 
Danmark SKAL have et Ung Leder system, og det er nu på vej i 2015, med projektet ”Make Athletics Happen”. (Se DAF’s hjemmeside under kurser!)
• Ungledere er en investering i fremtiden!
• ”Ungdommen kan og vil, hvis bare vi stoler på dem”
• Nye ungledere fra i dag vil stadig være unge om 20 år i forhold til gennemsnittet af ledere!
Følgende emner var også oppe ved foredrag:
• Lederskab
• Arbejde sammen med partnere 
• Sponsorer og fonde  

Besøg af Sebastian Coe
Den sidste dag havde vi en præsentation fra en speciel gæst, som nok endte med at være den mest populære, ingen ringere end Lord Coe (Sebastian Coe) – IAAF Vice president. Efter en kort præsentation var der spørgerunde, hvor inspirerende emner kom på banen, såsom prioriteringer igennem en atletikkarriere, og hvordan vi får unge til at kunne lide sporten og blive ved med at lide den.

“Athletics must constantly find how young people want to be engaged in sport and then innovate to meet the challenges.”

“I can think of no better group for this work than young leaders like yourselves, who have already demonstrated your passion for athletics by the work you do.”  - Sebastian Coe


Inden han fik lov til at gå, var det selvfølgelig ”selfie tid”!

Den sidste dag skulle vi præsentere ideer, som vi havde arbejdet på i løbet af dagene. Sjove fremlæggelser var på dagsordenen, men samtidig et hav af gode ideer, som sagtens kan føres ud i livet med den rigtige indstilling.

Vi havde også diskussioner om, hvordan man forbedrer European Athletic Community (http://athleticscommunity.org/ ), som er en hjemmeside, hvor man blandt andet kan dele sine projekter og tilføje frivillige timer. Siden vil blive forbedret, og flere (i hele Europa) skal benytte sig af siden – inkl. Danmark (men det kommer der også mere om senere). 

Vi havde forberedt et display hjemmefra, hvilket omhandlede et projekt, man selv havde været med i. Her var min præsentation om et ungleder-system i Danmark, og jeg kan kun sige, at jeg ser et endnu større behov for dette nu efter mødet med alle de andre unge i hele Europa!

Det var en sand fornøjelse og en kæmpe oplevelse at være sammen med en stor del af Europas Ungledere, både til præsentationer, workshops og selvfølgelig også på stadionet, hvor vi om aftenen overværede EM.

Jeg er meget beæret over muligheden og er nu endnu mere klar til at starte nye projekter op.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund