Loading...

Nyheder 2014

Et DM med forventet afrikansk dominans

25. september 2014 · Jeppe Weinreich

Et sjældent stort opbud af østafrikanske eliteløbere vil sætte sit præg på søndagens DM Maraton, der afvikles i forbindelse med H.C. Andersen Marathon i Odenses gader. I alt stiller knap 4000 løbere til start.

Kiplagat, Yego, Kimutai og Tanui er navne, der klinger af høj fart. De kenyanske løbere stiller talstærkt op ved søndagens H.C. Andersen Marathon i Odense nu på søndag, og alt andet end en østafrikansk sejr ligner utopi.

 ”Vi kan notere, at eliten igen i år finder vej til Odense. Den tidligere verdensrekordindehaver Paul Tergat er nu træner i Kenya, og han har bebudet, at han sender en gruppe meget hurtige folk til vores løb,” lyder det fra løbsdirektør Torben Simonsen. ”Vi vil fortsat gøre en indsats for at fastholde vores status som Nordens hurtigste maratonløb. Og her er det helt nødvendigt at engagere østafrikanske løbere fra primært Kenya.”

 


I fjor var det Nykredit Copenhagen Marathon, som havde status af DM. I år er det altså Odense, hvor det er svært at udpege nogen favorit. Sølvvinderen fra sidste års DM, Luise Sønder (Skive AM), er med igen, og hun kan forvente hård modstand fra en anden Skive-løber, Lone Balling, der var hurtigste danske kvinde i København i maj. De to veteraner Rikke Due-Andersen (Køge) og Dorte Dahl (Blovstrød)må også forventes at kunne blande sig i medaljestriden. 

Hos mændene mangler en række topnavne. Eneste top-10 løber fra sæsonerne 2013 eller 2014 er Klaus Hagensen (Aarhus 1900). På startlisten finder man interessant nok 1900’s danske mester på 1500 meter fra 2006, Søren Molbech, som nu stiller op for Esbjerg AM.

DM/H.C. Andersen Marathon 2014 – Odense d. 28. september 2014
Startlister m.m.

© Copyright Dansk Atletik Forbund