Loading...

Nyheder 2014

Eremitageløbet: En folkefest for motionisten og et form-indikatorløb for eliten

07. oktober 2014 · Henriette Leth Nielsen

Eremitagen i Dyrehaven dannede søndag 5. oktober for 46. gang rammen om et af Danmarks mest traditionsrige motionsløb, som årligt tiltrækker løbere i alle aldre og på alle niveauer. Abdi Ulad fik en flot andenplads, og de danske elitekvinder leverede en spændende sejr med Anna Holm som vinder og Sara Sig som nr. 2 kun 9 sekunder efter.

Med 19.000 løbere til start er Eremitageløbet et af de største motionsløb i Danmark. E-løbet har altid haft en helt særlig atmosfære over sig, og udover at være en folkefest for motionsløbere og publikum plejer Eremitageløbet at fungere som et form-indikatorløb for en stor del af den danske elite. Sidstnævnte får til udover æren og den prestige, der følger med en eventuel sejr, lige får sendt et signal til konkurrenterne med hensyn til formen inden den forestående terræn og landevejsturnering for klubløbere begynder. 

Flot andenplads til Abdi Ulad 
I år var der knyttet store forventninger til Abdi Ulad, som til VM Halvmaraton leverede et fantomresultat med tiden 1:02:24 timer. Abdi skulle forsøge at forsvare sin sejr fra sidste år. Abdi havde på forhånd meldt ud, at han i år ville forsøge at bryde den magiske 40 minutters grænse på løbet. Det skulle dog vise sig, at han skulle kamp til stregen af den svenske løber Johan Larsson, som endte med at løbe med sejren, lige under 90 sekunder hurtigere end Abdi, som efter løbet, måtte konstatere at han skulle have forsøgt at gøre sig mere frisk, hvis han skulle have løbet med om sejren. 

En anden profil, Lars Budolfsen, som har haft en nærmest kometagtig fremgang, lå også ud til ca. 7km med John og Abdi, men måtte slippe. Med et fokus der hedder New York Maraton om en lille måned, var farten og friskheden ikke til at hænge på hele vejen denne gang.

En positiv og interessant overraskelse var, at Bagsværd ACs unge langdistanceløber Joachim Weel Rosbo i år fik sin bedste placering nogen sinde med en flot 4. plads. Joachim fik dermed vist sit langdistancepotentiale og fik også slået nogle gode løbere.


Spænding om sejren blandt danske elitekvinder
 
På kvindesiden var det Anna Holm Baumeister, som skulle forsvare sin sejr fra sidste år. Her skulle det dog vise sig, at der blev endnu større spænding om sejren, eftersom Anna sejrede med blot 9 sekunder ned til løbets nummer to – tilbagevendte Sara Sig Møller. Sara viste dermed, at hun er tilbage for fuld kraft, efter at have holdt pause i forbindelse med graviditet og fødsel. Dermed er der allerede lagt op til, at bl.a. DM 10km kan gå hen og blive en meget spændende affære; særligt hvis man tilføjer Maria Sig og Simone Glad til feltet. Anna Holm løb på 45:52min.

Den store overraskelse her blev Anna Møller, som også er kendt som basketballpigen, der til Strandvejsløbet sidste år var blot 19 sekunder fra at slå Dorte Rasmussens 37 år gamle ungdomsrekord på 10km. Anna, der stadig spiller elitebasket har valgt at stille op for Blovstrødløverne, hvilket de helt sikkert kun kan være ovenud tilfredse med. Dermed slutter Anna sig til en løbeklub med stolte traditioner på langdistanceområdet - med Carsten Jørgensen som en af klubbens største profiler nogensinde. Måske den nye store profil bliver Anna Møller.

Anna, der aldrig har løbet over 10km, viste, at hun også når det bliver lidt længere, kan bide skeer med de bedste. Således sluttede Anna Møller på en flot tredjeplads blot et lille minut langsommere end Anna Holm.

40 års jubilæum 
Den særlige historie, der knytter sig til Eremitageløbet knytter sig bl.a. til en hyldest af loyale løbere, der har deltaget flere år i træk. En af disse meget loyale løbere er Spartas Poul Grenaa, som i år deltog for 40. gang, meget imponerende.

© Copyright Dansk Atletik Forbund