Loading...

Nyheder 2014

Dødsfald: Erik Thomsen, 91

13. oktober 2014 · Dansk Atletik Forbund

Erik Thomsen - Årets Leder 1970 - var kasserer i Odense Freja i 44 år og brugte her en stor del af sit liv på uegennyttigt lederarbejde.

Fra Erling Jensen har vi modtaget disse mindeord

 

Erik ThomsenashxHermed er en af de største ildsjæle i fynsk og dansk atletik afgået ved døden. I 44 år var Erik Thomsen kasserer i Freja Odense. En af hans største glæder var 1980-81-82, hvor herreholdet blev dansk mester. Med på holdet var bl.a. løberne Jørn Lauenborg, Allan Zachariasen og spydkasteren Jørgen Jelstrøm.

I mange år havde Erik Thomsen to boliger. Hjemme hos Gunnborg og på Odense Atletikstadion. Når han kom hjem fra arbejde kl. 16.30 stod Gunnborg parat med aftensmaden, og herefter kørte Erik Thomsen på atletikstadion for at være sammen med de aktive. Sønnerne Mogens, Henry og Preben dyrkede også atletik, så mange aftener kunne Gunnborg dyrke de hjemlige sysler.

Familien Thomsen var stort set aldrig på ferie. Det havde Erik Thomsen ikke tid til, for hele fritiden gik med lederarbejdet i Freja, bl.a. ture med de unge. I flere år var en tur til Sverige en stor oplevelse. Ligesom der blev lavet fællesture til Tyskland. Erik Thomsen stod for alt det praktiske, og Gunnborgs opgave var at smøre en god madkurv, også til aktive, som havde brug for lidt ekstra omsorg. 

Det betød meget for Gunnborg og Erik Thomsen, at deres hjem altid var åbent. Da sønnen Preben dyrkede atletik, skete det ofte, at Allan Zachariasen var med hjemme og spise varm mad om søndagen. Det tætte forhold var næsten lønnen i sig selv.

Erik Thomsen havde ikke bil, men klarede alt transport på sin gamle bedstefarcykel. For tyve år siden var der et løbestævne ved Rosengårdcenteret, hvor Erik Thomsen, 72 år kom trækkende med sin cykel. Cykeltaskerne var helt proppede, og der hang bæreposer med drikkebægre på styret. Det havde slet ikke været i Erik Thomsens overvejelse at bede nogen om at komme forbi og hente tingene.

Engang var der et stævne i Vissenbjerg. Erik Thomsen havde skaffet transport til de aktive, men der var ikke plads til ham selv, men så cyklede han blot fem og tilbage til Vissenbjerg. Det var Erik Thomsen i en nøddeskal.

Erik Thomsen var med til at starte Fyns ældste motionsløb, Langesøløbet i 1970. Han holdt først op med at hjælpe som 84 årig. Da var bentøjet ikke det bedste, men han kunne stadig stå for forplejningen med kaffe og det populære pålægsbord, og som gammel kasserer var han med til at tælle pengene op og beregne dagens overskud. 

Det var aldrig i Erik Thomsens interesse at blive formand. Han ville hellere bruge tiden og kræfterne på arbejdet med de aktive og sørge for, at der var styr på pengene.

At Freja Odense først i 1989 havde skiftet navn til Odense Atletik for at forberede en fusion med OGF og endelig fusionerede i 1998 gjorde ikke Erik Thomsen glad, men det fik ikke indflydelse på hans engagement. Han ville ikke gå imod udviklingen og ville stadig arbejde med atletikken, sit store hjertebarn.

I 1970 blev Erik Thomsen kåret som årets atletikleder i Danmark. Han var æresmedlem i Odense Atletik og til sin meget store glæde fik han i 2001 OGF´s blå nål. Han havde aldrig troet, at han skulle opleve at blive hædret af fjenden, men i OGF var han også meget vellidt for sin altid store hjælpsomhed og positive indstilling.

Erik Thomsen efterlader sin hustru Gunnborg, sine tre sønner Mogens, Henry og Preben samt børnebørn og oldebørn.

Erik Thomsen bisættes fra Paarup Kirke, tirsdag den 14. oktober kl. 13.

Æret være Erik Thomsens minde. 
Erling Jensen, Blæsbjerghus, tidligere formand for Odense Atletik

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund