Loading...

Nyheder 2014

Cross Challenge lægger vejen forbi årsfest

14. oktober 2014 · Jeppe Weinreich

Den 37. sæson af DAFs vinterturnering sætter af den 25. oktober. Det sker i Strib ved Middelfart, hvor Atletikkens Årsfest samtidig åbner.

Den 37. sæson af Cross Challenge står for døren. Lørdag d. 25. oktober lyder startskuddet til den 1. runde i Strib ved Middelfart, og som det var tilfældet i fjor, falder det sammen med Atletikkens Årsfest samme sted. Mens mødedeltagerne i fjor skulle køre et par kilometer for at se landets bedste løbere på tæt hold, så kommer løberne i år lige forbi Brogaarden, som danner ramme om årsfesten.”Vi har simpelthen valgt at lægge 1. runde lige op ad Brogaarden. Der er tale om en mark, som udgør et varieret underlag, så afhængigt af vejret i den kommende tid kan det blive meget mudret,” fortæller Niels Kim Hjorth, der dog også betegner ruten som hurtig, om det ellers holder tørt frem til lørdag – hvad ikke meget tyder på, at det gør.

”Under alle omstændigheder er der tale om en udfordrende rute, og jeg forudser nogle virkelig spændende konkurrencer.”

Rundstrækningen er 1500 meter, og den skal mændene gennemløbe seks gange (9km), mens kvinderne nøjes med fem (7,5km). Juniorer og seniorer starter samlet, og det sker for at give førstnævnte gruppe lidt ekstra motivation. 

”Det sker også for at udvikle dem. De skal løbe to omgange færre end seniorerne og kan derfor få lidt mere føling med det tempo, som de bedste seniorer holder,” forklarer Niels Kim Hjorth, der har store forventninger til årets turnering.

”Cross Challenge har som helhed haft fremgang de seneste sæsoner, ligesom at kvaliteten har været stigende. Jeg ser ingen grund til, at det ikke skulle fortsætte.”

EM-udtagelse
De bedste løbere har - med ganske få undtagelser - allerede bekræftet deres start, og som et ekstra krydderi gælder løbet som udtagelsesløb til NM Cross, der finder sted i finske Vantaan d. 8. november. Her vil dansk atletik stille med fuldt hold i alle fire klasser, og med tanke på den grøde, som der generelt er i dansk langdistanceløb, så er der tale om et imødeset mesterskab. Specielt hos juniorpigerne ser det i år spændende ud, og bl.a. det nye navn Anna Emilie Møller (Blovstrød Løverne) får her sin crossdebut, mens de to spændende triatleter Alberte Kjær (Fredericia Tri) og Anders Lund Hansen (Multiatleterne) ligeledes har bekræftet deres start (sidste tilmelding er den 20. oktober).

Nyskabelse
Årets turnering består denne gang af seks runder, og den slutter nærmest, hvor den starter, nemlig med DM 10 km landevej i Middelfart den 21. marts 2015. En runde, som er den eneste på landevej. 

DM Kort Cross finder sted i Kalundborg (3. runde) d. 24. januar, men som noget nyt vil det være uden en holdkonkurrence i DM-regi. Dén får nemlig sit eget løb søndag den 1. marts – dagen efter DM Lang Cross – som er en crossstafet på 3x4 km.

”Det er en nyskabelse. Og det skyldes til dels, at cross-stafetten, som vi introducerede for fire år siden, har vist sig at være temmelig populær. Den tilfører mere holdånd til konkurrencen, og for de allerbedste kan det være en lidt mere uforpligtende start,” siger Niels Kim Hjorth om runden, som altså bliver den anden af slagsen – 2. runde i Aarhus d. 22. november byder også på crossstafet.

De sidste formaliteter omkring dobbeltrunden (4. og 5. runde) er endnu ikke faldet på plads, men med 90 procent sikkerhed bliver det i Københavns-området.

Cross Challenge 2014/2015 - hjemmeside

Arkivfoto: Fra turneringens 1. runde i 2011/2012 (Kim Gudmand) 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund