Loading...

Nyheder 2014

Anna Holm maratondebuterer søndag

24. oktober 2014 · Jeppe Weinreich

Tre uger med halsbetændelse betød, at Anna Holm Baumeister ikke som planlagt kunne debutere på de 42,195 km ved Berlin Marathon. Søndag står hun imidlertid klar i Frankfurt Marathon.

Tre uger med halsbetændelse betød, at Anna Holm Baumeister ikke som planlagt kunne debutere på de 42,195 km ved Berlin Marathon. Søndag står hun imidlertid klar i Frankfurt Marathon.

”Jeg føler mig i god form nu, har fået trappet træningen ned, og det har været godt for kroppen, kan jeg mærke. Jeg føler mig stærk på en anden måde,” siger den 26-årige Viking-løber, der fik en god sidste formtest, da hun for to uger siden vandt Eremitageløbet. 

”Det var min hidtil hurtigste tid ved det løb – og en god indikation. Så ja, jeg føler mig skarp og glæder mig.”

Et startfelt i verdensklasse

Selvom Frankfurt Marathon i størrelse står lidt i skyggen af konkurrenten i Berlin, er det stadig et af de vigtigste maratonløb i Europa, ikke mindst målt på niveauet blandt de hurtigste løbere. Rekorderne for hhv. mænd og kvinder er så frygtindgydende som 2.03,42 og 2.21,01 timer, og til årets udgave er der anmeldt otte kvinder med en personlig rekord under de 2.30 timer. 

For Anna er sigtekornet rettet mod 2:40,00 timer. En sluttid, som blot ni danske kvinder hidtil har formået at løbe hurtigere end - i de seneste 10 sæsoner kun tre.

”Den største udfordring bliver nok at holde mig til 2:40-tempo, da det jo er noget langsommere, end jeg normalt løber i konkurrence på eksempelvis en 10 km. Men jeg er først og fremmest med i Frankfurt for at lære at løbe en maraton,” slår Anna fast.

I alt har 166 danskere valgt at løbe i Frankfurt. På startlisten finder man bl.a. Michael ”Guldbamsen” Jeppesen (Sparta), der debuterede i maj i Hamborg med den glimrende tid 2:23,54 timer.

BMW Frankfurt Marathon – søndag d. 26. oktober 2014
Hjemmeside
- Løbet kan følges live på dette LINK fra starten kl. 10.00.

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund