Loading...

Nyheder 2014

Budolfsen til start i New York

29. oktober 2014 · Jeppe Weinreich

Den 34-årige Sparta-løber har fået plads i elitefeltet ved søndagens New York City Marathon, som kan følges ”live” på Eurosport fra kl. 15.30.

Lars Budolfsen glæder sig selvsagt til at stå på én af de allerstørste scener inden for løb - New York City Marathon, der fyres af førstkommende søndag. Trods udsigt til kulde og blæst i metropolens gader forventer den 34-årige Sparta-løber en fed oplevelse.

I fjor gennemførte 50.266 løbet, som dermed kan kalde sig verdens største maraton. Det turde således være overflødigt at nævne, hvor vigtigt et løb det er. Mens Caroline Wozniackis start i år sørger for ekstra stor opmærksomhed i de danske medier, så er der også i de hjemlige atletikkredse øget opmærksomhed på arrangementet i år, og det skyldes naturligvis Lars Budolfsens start i mændenes elitefelt.


Budolfsen får sikkert mere selskab på søndag end her ved NM 10000 meter i Oslo tidligere på året. (DECA Text&Bild)

Det bliver Lars Budolfsens 13. maratonløb. Ved det seneste - EM i Zürich i august - blev han bedst placerede dansker. Tiden ved den lejlighed lød på 2:17,54 timer – bare 18 sekunder fra den personlige rekord fra Hamborg 2013. Ruten i Zürich var dog langtfra optimal, hvilket sandsynligvis kostede en klækkelig PR-forbedring.

New York Marathon er ikke heller ikke kendt som nogen hurtig rute. Trods stjernespækkede startfelter hver gang har en verdensrekord kun set lyset ved en enkelt lejlighed, tilbage i 1981 ved amerikaneren Alberto Salazar (2:08,13). Fem broer skal undervejs passeres inden en lille stigning ved målet i Central Park, og samtidig forlyder det, at det bliver rigtig koldt på søndag – ned til tæt på frysepunktet - og med modvind på store dele af ruten.  For Lars Budolfsen handler det denne gang da heller ikke så meget om sluttiden.

”Nej, som udgangspunkt er intentionen mere at komme med i et godt felt og så se, hvilken placering jeg kan få. Jeg ser i hvert fald frem til en fed oplevelse. Jeg har besøgt New York to gange før som turist, men glæder mig til at se byen fra en anden side – også selvom vejrudsigten ikke ser så god ud,” siger Lars Budolfsen, hvis kæreste rejser med som support.

New York i stedet for Berlin 
Det førnævnte EM i Zürich lå terminsmæssigt for tæt på Berlin, hvor Budolfsen ellers har sat personlig rekord de seneste seks år i træk – på nær det sidste i 2013, hvor han manglede sølle to sekunder. EM er efterhånden 10 uger siden, så New Yorks termin passer bedre, selv om det stadig er en forholdsvis kort pause imellem to maratonløb. 

”Jeg har ikke fået trænet samme mængde som op til EM, men formen er fornuftig nok. Havde det været Berlin nu på søndag, så var jeg gået efter en personlig rekord,” lyder det fra Budolfsen, der i stedet vil satse på en hurtig tid til foråret i enten Hamborg eller Rotterdam.

Stjerneduel i sigte 
At der trods alt kan løbes stærkt i New York, vidner Geoffrey Mutais løbsrekord på 2:05,06 fra 2011 om. Mutai – der gentog sejren sidste år – står forrest på startstregen på søndag med landsmanden Wilson Kipsang ved sin side. Kipsang mistede i sidste måned sin verdensrekord, men vandt London Marathon i april. Det ligner på forhånd en af de mere interessante dueller. Og scenen kunne ikke være bedre.

Eurosport sender direkte fra løbet søndag kl. 15:30 – i øvrigt med Budolfsens træningskammerat Henrik Them som kommentator. Se hele elitefeltet HER

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund