Loading...

Nyheder 2014

Atletik Nyt ved vejs ende

04. november 2014 · Jeppe Weinreich

I 53 sæsoner har det idealistiske blad dækket den hjemlige atletik. De seneste år har været en overlevelseskamp, og redaktionen har nu taget konsekvensen og kastet håndklædet i ringen.

AtletiknytashxI januar 1962 sendte de to unge atletikentusiaster, Heinrich Duholm og Preben Kristensen, det første prøvenummer af Atletik Nyt på gaden. Et blad, der skulle vise sig særdeles levedygtigt, ikke mindst med den utrættelige Heinrich Duholm som bærende kraft indtil 2011, hvor Michael Mørkboe tog over. Men alting har sin tid, og det lille blad i A5-format slutter med udgangen af sæsonen 2014. 


”Da jeg for tre år siden afløste Heinrich Duholm, vidste jeg godt, at betingelserne var svære, men havde alligevel en tro på, at det kunne lade sig gøre at føre bladet videre. Knap 600 abonnenter kræver det at holde Atletik Nyt kørende, og det er vi med 518 ikke i nærheden af. Det er altså ikke længere økonomisk forsvarligt at fortsætte, og derfor er beslutningen taget om at stoppe for ikke at risikere konkurs,” udtaler Michael Mørkboe, der tidligere på året udlovede en dusør på 100 kr. for at skaffe nye abonnenter.

”Det var ikke en dusør, jeg forventede, at en masse abonnenter ville indkræve, men det var et signal til folk for at få dem til at forstå situationens alvor. Nu, hvor året snart er gået, og afgang og tilgang af abonnenter går cirka lige op, kan jeg konstatere, at vi er for langt fra det krævede mål til at kunne fortsætte,” hedder det i pressemeddelelsen.

Atletik Nyt slutter altså i 2014 – elleve år efter at forbundsbladet ”Atletiken” udkom for sidste gang i marts 2003. Den trykte dækning er dermed et overstået kapitel, tyder alt på. Atletik Nyt lever dog videre på Facebook, hvor der er jævnlige opdateringer.

© Copyright Dansk Atletik Forbund