Loading...

Nyheder 2014

Skole OL: Slagelse kommune vil have atletikken tilbage i idrætstimen

10. november 2014 · Henriette Leth Nielsen

En ny partnerskabsaftale mellem Dansk Atletik Forbund, Korsør Atletik & Motion og Slagelse Kommune har netop set dagens lys. Læs Slagelse kommunes pressemeddelelse om projektet her.

Den nye aftale betyder, at eleverne i kommunens folkeskoler fremover kan se frem til at prøve kræfter med atletikkens mange spændende discipliner i idrætstimen. Aftalen er indgået som en del af at indfri folkeskolereformens målsætning, hvor alle elever skal være fysisk aktive i gennemsnit 45 minutter om dagen.

- I Dansk Atletik Forbund har vi en ambition om, at atletik skal tilbage i idrætstimen på landets folkeskoler, og både SkoleOL og den åbne skole kan være nøglen til at øge kendskabet til atletikken. Med vores partnerskab med Slagelse Kommune tager vi et vigtigt skridt i retning mod udbredelsen af vores idræt, men indsatsen kræver både kommunens opbakning og en lokal atletikforening, der har både viljen og det faglige niveau til at løfte opgaven. De kriterier må man da sige, at Korsør Atletik & Motion lever op, siger direktør i Dansk Atletik Forbund Jakob Larsen.

Skole OL kommer til kommunen igen i 2015 
Partnerskabsaftalen betyder først og fremmest, at Dansk Atletik Forbund og Korsør Atletik & Motion den 12. og 13. maj 2015 igen arrangerer et lokalt SkoleOL-stævne, hvor de vindende klasser kvalificerer sig direkte til finalen på Østerbro Stadion d. 9.-12. juni 2015. I månederne op til lokalstævnet tilbyder Korsør Atletik & Motion et træningsforløb, hvor elever på 4.-7. klassetrin bliver introduceret til de forskellige atletikdiscipliner, der anvendes ved Skole OL. Opkvalificering af idrætslærerne forud for SkoleOL er også på programmet. De kan nemlig blive klædt godt på til at undervise eleverne i atletik, hvis de deltager i det basiskursus, som atletikklubben afholder d. 14. april 2015. 

Atletik er for alle elever 
- Atletik er en særdeles børnevenlig sport, der egner sig godt til idrætstimerne i skolen. I Korsør Atletik & Motion gør vi meget ud af at synliggøre atletikken i forbindelse med Skole OL, men også i forhold til den åbne skole kommer vi nu på banen med et tilbud til kommunens folkeskoler. Vores dygtige cheftræner Zlatko Zaharov står i spidsen for al samarbejdet med skolerne, og vi håber naturligvis på, at en lang række skoler vil benytte vores tilbud og dermed for alvor få atletik tilbage i idrætstimerne, siger formand for Korsør Atletik & Motion Peer Bagge. 

Atletikklubbens tilbud i forbindelse med den åbne skole består i et atletiktræningsforløb til elever på 8.-10. klassetrin, da atletikken også er en god og udfordrende idrætsgren for de største elever.  Allerede fra næste måned kan idrætslærerne på kommunens folkeskoler booke et forløb hos Korsør Atletik & Motion.

Stor glæde at få SkoleOL til kommunen igen i 2015

- For det første er det bestemt en stor ære at få SkoleOL til kommunen igen i 2015, udtaler borgmester Stén Knuth og fortsætter – Dernæst synes jeg, at vi i Slagelse Kommune er godt på vej med den åbne skole. Partnerskabsaftalen med Dansk Atletik Forbund er en god udvidelse af vores i forvejen brede vifte af tilbud, der skal give inspiration til, hvordan folkeskolerne kan arbejde med 45 minutters fysisk aktivitet og bevægelse om dagen, som den nye Folkeskolere-form lægger op til, slutter borgmester Stén Knuth. 

Læs mere om Skole OL her.

© Copyright Dansk Atletik Forbund