Loading...

Nyheder 2014

EM Cross: Fem juniorpiger udtaget

12. november 2014 · Jeppe Weinreich

For første gang nogensinde stiller dansk atletik med et hold hos de kvindelige juniorer. I alt er 18 løbere med i den trup, som den 14. december dyster i bulgarske Samokov.

En historisk dansk NM-titel har nu udløst en billet til EM Cross for de fem hurtigste juniorpiger. Det blev officielt, da Niels Kim Hjorth tirsdag udtog det danske hold til mesterskabet, som skydes af om godt en måned i Samokov, Bulgarien. Ved NM for nylig i Finland var der hele fem danske juniorpiger i top-10, og netop disse fem er nu udtaget til EM.

Simone Glad (OA/OGF) var ved NM ene om at blande sig i topstriden hos seniorerne, men hun får nu selskab af tre kvinder, som af forskellige årsager var forhindret i at være med ved den lejlighed. Dermed har Danmark et hold med i alle klasser – på nær U23, som kun har været på programmet siden 2006. Her er eneste danske deltager Thijs Nihuis (Viborg AM), for hvem løbet bliver hans sidste som ungsenior. Abdi Hakin Ulad (Korsør AM) var savnet ved NM, men skulle være klar til at konkurrere igen til EM.


Det guldvindende juniorhold fra NM. (Kim Gudmand)

Samokov er et ferie- og skisportssted i højderne nær den bulgarske hovedstad Sofia. Med en placering 1300 meter over havets overflade rummer mesterskabet en ekstra udfordring for deltagerne.

EM Cross er blevet afviklet hvert år siden 1994. Juniorklassen har været med siden 1996, men den danske deltagelse var yderst sparsom her de første år. I Dublin 2009 stillede dansk atletik for første gang med et hold hos de mandlige juniorer, og nu følger så juniorpigerne med.

Med en trup på 18 løbere er der tale om en tangering af det hidtil største hold.

EM Cross – Samokov (BUL) d. 14. december 2014

Det danske hold
Herre senior 
Jesper Faurschou (Herning LK)
Henrik Them (Sparta)
Michael Nielsen (Sparta)
Abdi Hakin Ulad (Korsør AM)

Kvinder Senior 
Simone Glad (OA/OGF)
Sara Sig Møller (Sparta)
Louise Langelund Batting (Aarhus 1900) 
Anna Holm Baumeister (Viking)
 
U23 herre 
Thijs Nijhuis (Viborg AM)

Junior Drenge. 
Jacob Simonsen (AGF)
Joachim W. Rosbo (Bagsværd AC)
Kristian Holm Jensen (Esbjerg AM)
Emil Holm (Sparta)
 
Junior Piger 
Maria Larsen (KIF)
Josefine Thestrup (Sparta)
Anna Emilie Møller (Blovstrød)
Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Tri)
Louise Rode (Blovstrød)

Holdledere: Kersti Jakobsen, Per Le Fevre og Niels Kim Hjorth

© Copyright Dansk Atletik Forbund