Loading...

Nyheder 2014

Danske ultraløbere til VM i Doha

19. november 2014 · Jeppe Weinreich

Fredag afvikles der i Qatar VM på ultra-distancen 100 km, hvor Danmark er repræsenteret hos begge køn.

Qatar er som bekendt blevet tildelt et hav af VM-værtsskaber. Et af de mindre af slagsen er VM 100 km, som finder sted nu på lørdag kl. 18 lokal tid. Grundet eventens placering så sent på året er vejrforholdene ikke så skræmmende, som de ellers kunne have været. Men sved på panden må de to danske repræsentanter alligevel forvente på den blot 2 km lange rundstrækning. Godt 25 grader er der udsigt til, mens temperaturen vil være sunket et par grader, når løberne passerer målstregen efter midnat.

Blandt de 63 løbere i kvindernes startfelt finder man veteranen Pia Joan Sørensen (Sparta), som de seneste to år har vundet DM-titlen på distancen - i begge tilfælde kun slået af én mand. 

Går efter en tid under 7 timer
Hos mændene udgøres startfeltet af 128 løbere fra 39 lande, og her er Danmark repræsenteret ved den danske mester i maraton 2009, 30-årige Brian Arreborg Hansen (Sparta). Brian viste for en måned siden, at formen er i top, da han CPH 6 Hour Run satte (uofficiel) dansk rekord på distancen ved at tilbagelægge 87,159 km på de seks timer. Og Brian går lørdag efter endnu en stærk præstation.

"Jeg er ikke typen, der tager til VM for at fedte en hæderlig placering hjem. Jeg vil give sub7-timer et forsøg, selvom det indebærer en risiko for, at jeg må udgå undervejs. Strategien er klar: første maraton i 2:56 timer, den næste lidt hurtigere og så fuld gas frem til mål," skriver han på sin facebookside.

Foto: Brian Arreborg Hansen har ikke gjort så meget væsen af sig på bane. Kim Gudmand fangede ham dog her ved DM 10000 meter i Roskilde i 2009, hvor han kom ind som nr. 11.

© Copyright Dansk Atletik Forbund