Loading...

Nyheder 2014

Løbetræning i hele landet til Copenhagen Half Marathon

27. november 2014 · Henriette Leth Nielsen

DGI og DAF lancerer sammen et helt nyt koncept for 4-5 måneders struktureret løbetræning til løbeklubber og deres motionsløbere i hele landet.

30 løbeklubber og op mod 1.200 løbere ventes at gå ind i et nyt koncept for et månedlangt fortræningsprogram, der skal gøre løberne klar til at deltage i Københavns nye verdensklasseløb, Copenhagen Half Marathon, der afvikles for første gang om præcis ti måneder, nemlig søndag 13. september 2015 i København.

DGI og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag projektet. Mens DAF sammen med Sparta er arrangør af Copenhagen Half Marathon, er DGI i samarbejde med DAF praktisk tovholder for den strukturerede fortræning, der løber over 4-5 måneder i løbeklubberne.


Om formålet med fortræningen siger Tina Kryger Mondrup, der er udviklingskonsulent i DGI Lab med fokus på løb:

”Vi håber, at mange løbere vil gribe chancen for at træne sig klogt frem til en god løbeoplevelse i København i fællesskab med andre”.

Om sammenhængen mellem Copenhagen Half Marathon og fortræningen siger Jakob Larsen, direktør for DAF:

”Alle med mod på at deltage i en halvmaraton, kan vi hjælpe hele vejen til målet. Erfaringerne fra VM Halvmaraton viser, at vores træningsplan og –vejledning gør det til et muligt mål for så godt som alle”.

Træningen vil bestå af veltilrettelagt løbetræning ledet af uddannede trænere med to ugentlige træninger i fra ca. 1 maj. Tidligere landstræner i mellem- og langdistanceløb og nuværende motionskonsulent i DAF, Thomas Nolan, står bag fortræningsforløbene.

I begyndelsen af 2015 vil løbeinteresserede på www.cphhalf.dk kunne finde konkrete oplysninger om tid og sted for træningsmuligheder i lokalområdet. Det anbefales endvidere at følge med på Facebook.com/cphhalf, der jævnligt opdateres med store og små nyheder om Copenhagen Half Marathon, herunder fortræningsforløb rundt i hele landet.


DGI foreninger og DAF klubber der er interesseret i at tilbyde fortræningsforløb, opfordres til at kontakte henholdsvis DGI og DAF.

For yderligere info, kontakt:
Tina Kryger Mondrup, udviklingskonsulent i DGI Lab: 20 80 93 55
Jakob Larsen, direktør Dansk Atletik Forbund: 29 44 43 32
 

© Copyright Dansk Atletik Forbund