Loading...

Nyheder 2014

DAF kommentar til tysk dokumentar

03. december 2014 · Dansk Atletik Forbund

I forlængelse af aftenens tyske dokumentar omhandlende systematisk doping i Rusland vil DAF torsdag indlede dialog med det internationale atletikforbund IAAF.

Den tyske tv-station ARD's dokumentar onsdag aften om doping i Rusland var i udstrakt grad baseret på atletik, og bragte beskyldninger om systematisk dopingsnyd med en række prominente trænere og ledere indblandet.

Dansk Atletik Forbund betragter beskyldningerne med største alvor og agter torsdag at følge op på udsendelsens indhold.
DAF's direktør Jakob Larsen udtaler: "Udsendelsen bringer alvorlige anklager, som, hvis de er korrekte, viser, at vi som sport har et meget stort arbejde foran os, før vi som ledende organer kan se vores atleter i øjnene. 
Vi ser derfor på sagen med største alvor og vil torsdag rette henvendelse til IAAF. Dagens udsendelse rejser en række spørgsmål, som vi, vores atleter og den brede offentlighed forventer, har krav på, at få besvaret".
Som det tidligere i dag kunne læses i Jyllands-Posten har DAF siden EM i Zürich arbejdet med et forslag, som, hvis vedtaget, vil indebære omfattende sanktioner imod nationer, som ikke agerer proaktivt og effektivt i kampen mod doping. 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund