Loading...

Nyheder 2014

Kongepokalen kommer til Bernstorffsparken

04. december 2014 · Jeppe Weinreich

Afviklingen af 4. og 5. runde af årets Cross Challenge er endelig kommet på plads. Valget er faldet på Bernstorffsparken i Gentofte, som i november 2000 dannede ramme om NM Cross.

Den sidste dag i februar skal Kongepokalen for 110. gang overrækkes til landets bedste terrænløber. Det sker i forbindelse med DM Cross på den lange distance, som samtidig gælder som 5. runde i årets vinterturnering. Længe har det ligget fast, at mesterskabet skulle afgøres i København med Sparta som arrangør, og nu er stedet også fundet, nemlig Bernstorff Slotspark i Gentofte – i daglig tale bare Bernstorffsparken.

Sidst stedet blev brugt i turnerings-sammenhæng, var ved 2. runde af det daværende Puma Cell Cup i november 2000, hvor NM Cross blev afviklet som et separat løb. Et løb, hvor Spartas Dennis Jensen i øvrigt triumferede hos mændene – og desuden medvirkede til dansk holdsejr. Det er dog ikke første gang, at der bliver dystet om Kongepokalen i Gentofte. Således dannede den nærliggende park, Ernelunden, tilbage i 1955 ramme om DM på både den lange og korte distance.  

Dagen efter DM Lang Cross afvikles 5. runde af CrossChallenge samme sted. Her gælder det nyskabelsen DM Holdstafet (3 x 4 km). Et mesterskab, som erstatter holdkonkurrencen i forbindelse med DM Kort Cross i Kalundborg (24. januar). Se en samlet oversigt over CrossChallenge 2014-15 HER

Foto: Carsten Jørgensen fører feltet an ved NM Cross 2000 i Bernstorff Slotspark, med den senere vinder Dennis Jensen lige bag.

© Copyright Dansk Atletik Forbund