Loading...

nyheder 2015

Juniorpigerne skal til VM Cross i Kina

16. januar 2015 · Jeppe Weinreich

Stærke resultater ved NM og EM Cross baner vej for VM-deltagelse for de fire talentfulde løbepiger.

Når startskuddet til VM Cross i kinesiske Guiyang lyder om 10 uger, bliver det med fire danske teenagepiger på startstregen. Fredag udtog Dansk Atletik Forbund Anna-Emilie Møller (17), Maria Larsen (18), Alberte Kjær Pedersen (16) og Louise Rode (17) i juniorernes konkurrence, og det er første gang i adskillige sæsoner, at Danmark her vil være repræsenteret.

”De fire piger udgør et yderst talentfuld hold, som vi ikke har set magen til i lang tid. Der er bestemt chance for et positivt resultat,” udtaler holdleder Niels Kim Hjorth.

VM Cross har i mange år været en ren afrikansk affære, hvor europæiske løbere ikke har haft meget at skulle have sagt. Med årets mesterskab placeret i Guiyang – en by med 3,5 mio. indbyggere i det centrale Kina – har det før denne sæson da heller ikke haft høj prioritet i Dansk Atletik Forbund, men det har juniorpigernes seneste præstationer nu ændret på. Efter holdguld ved NM Cross i november blev det ved EM i december således til en individuel 6. og 11. plads, og havde det ikke været for Maria Larsens afbud, var det her meget vel blevet til en medalje i holdkonkurrencen. 

EM-medalje er målet på sigt 
”Vi har en klar forventning om ikke at falde igennem trods den skrappe konkurrence. Udtagelsen sker også for at give pigerne en god mulighed for at samle international erfaring. Det store mål på sigt er en medalje ved EM Cross i Frankrig i december, så i Kina handler det for os om at komme blandt de tre-fire bedste europæiske hold,” slår holdlederen fast.

Ret så usædvanligt gør halvdelen af holdet sig også gældende i andre sportsgrene. Det 17-årige stortalent Anna-Emilie Møller er på U18-landsholdet i basketball, mens den kun 16-årige Alberte Kjær Pedersen blev nr. 10 i triatlon ved Ungdoms-OL i sommer.

Det danske hold til VM Cross i Guiyang, Kina d. 28. marts 2015

Anna-Emilie Møller
Født: 28. juli 1997
Klub: Blovstrød Løverne

Maria Larsen
Født: 11. april 1996
Klub: Københavns IF

Alberte Kjær Pedersen
Klub: Fredericia Tri
Født: 23. juni 1998

Louise Rode
Født: 1. december 1997
Klub: Blovstrød Løverne

VM Cross blev første gang afviklet i Waregem (BEL) i 1973. Til og med 2011 fandt det sted hvert år. Fremover er det hvert andet år. I holdkonkurrencen tæller et lands fire bedste placeringer med. Mere info

© Copyright Dansk Atletik Forbund