Loading...

Nyheder 2015

Dansk Atletik Forbund har fundet sin sportschef

26. januar 2015 · Henriette Leth Nielsen

Med ansættelsen af den 38-årige Piotr Haczek som sportschef får dansk atletik en international kapacitet i spidsen for sine bedste atleter.

Med en fortid som sportschef for det polske atletikforbund, træner for internationale atleter og en aktiv karriere som en af verdens bedste 400 meter løbere, er det en stor kapacitet, som skal føre de bedste danske atleter frem til de olympiske lege i Rio de Janeiro næste år.
 
Jævnfør forbundets direktør, Jakob Larsen, har der været flere stærke kandidater i spil. Valget af Piotr Haczek var dog let.
 
”Piotr har et imponerende CV med såvel atletiktræner uddannelse fra universitetet i Wroclaw som dokumenterede resultater i sit senere arbejde. Vores samtaler med ham forstærkede indtrykket af en kapacitet, som vil tilføre os viden, inspiration og lederskab. Jeg ser personligt frem til samarbejdet med Piotr og føler mig overbevist om, at vore atleter vil få stor glæde af Piotr”, afslutter Jakob Larsen, som har noteret sig, at Piotr Haczek med en fortid som dobbelt verdensmester i 4x400 meter har erfaring fra egen krop i discipliner, hvor dansk atletik p.t. har stærke kort på hånden.
 
Den nye sportschef ser frem til det forestående arbejde med de bedste danske atleter.
 
"Jeg er meget glad for, at jeg kan vende tilbage til Danmark og arbejde for DAF. De næste to år er meget vigtige for atletikmiljøet i Danmark, og jeg ser frem til at hjælpe atleter og trænere til at indfri det store potentiale og udvikle nye talenter.”
 
I Team Danmark glæder man sig også over, at DAF har sat navn på den nye sportschef:
 
”Vi glæder os over, at det med Piotr Haczek er lykkedes dansk atletik at ansætte en sportschef med international erfaring som både atlet, træner og sportschef. Vi tror på, at hans erfaring og kompetencer vil have stor værdi for de atleter og trænere, der i samarbejde med deres klubber og Dansk Atletik Forbund kæmper for at levere gode resultater ved OL i Rio”, udtaler Per Boldt Jørgensen, konstitueret direktør i Team Danmark.
 
Piotr Haczek kommer allerede på sin første officielle opgave i forbindelse med EM-inde den 6.-8. marts i Prag. Sportschefens væsentligste opgave bliver at arbejde sammen med de bedste danske atleter og deres trænere med henblik på at opnå bedst mulige resultater ved VM 2015 i Beijing og næste års olympiske lege.
 
Piotr Haczek er p.t. bosat i Skotland og flytter sammen med sin familie til Danmark i løbet af marts måned. Han er dog ikke ubekendt med danske forhold, idet han i perioden 2004-2007 var bosat i Danmark og havde sin daglige gang i den lokale atletikklub.

© Copyright Dansk Atletik Forbund