Loading...

Nyheder 2015

Tilbagegang i vest – rekordtilmelding i øst

28. januar 2015 · Jeppe Weinreich

Efter konstant fremgang de senere år må weekendens Vestdanske Ungdomsmesterskaber notere et aftag i antallet af tilmeldinger. Til gengæld melder lørdagens 2. runde af Kronborg Games om rekorddeltagelse.

Siden Aarhus 1900 i 2010 tog over som arrangør af de Vestdanske Ungdomsmesterskaber i Marselisborghallen, er stævnet vokset støt i størrelse – fra godt 650 starter til 790 i fjor. I år har man desværre ikke kunnet holde den positive udvikling, og følgelig er tallet denne gang nede på 683. 

”Jeg har ikke et fornuftigt bud på, hvorfor der er så stort et fald i forhold til sidste år. Det er de store klubber over en bred kam, der har færre startende, mens de små klubber generelt oplever fremgang,” lyder det fra stævneleder Jakob Larsen fra Aarhus 1900.

Arrangørklubben er med 150 starter fordelt på 60 atleter den klart største klub, mens Aalborg er næststørst med 30 deltagere. Randers Freja og Silkeborg AK77 følger efter med hhv. 26 og 25 deltagere. Antallet af klubber er det samme som i fjor, nemlig 24. Ringkøbing AM, Fredericia Tri og Esbjerg AM er i år ikke repræsenteret, mens Rødding AK igen er kommet til. Det samme er Hjørring Atletik efter flere års fravær. Og så er der på glædelig vis en helt ny klub, nemlig Gråsten IG, som tidligere kun har deltaget ved stævner under DGI. 

Blandt de trods alt stadig mange navne på listen finder man bl.a. højdespringer Jonas Kløjgård (1900), som har fået en god sæsonstart med resultatet 2.11 meter i begge hans første to stævner.

400 deltagere på plads ved Kronborg Games
Lørdagens 2. runde af Kronborg Games kan med 400 tilmeldte notere sig for det hidtil største deltagerantal. Det giver 926 starter, og lægges finaleheatene til, runder tallet de 1000 – over én dag. 

”Vi er meget stolte og beærede over, at så mange har lyst til at være med til vores stævner - og hilser dem alle yderst velkomne. Snekkersten Hallen er jo primært en træningshal, men med Kronborg Games har vi fået udviklet et koncept, der passer godt til hallens rammer. Der plejer at være en rigtig god stemning med mange glade unger, der hepper på hinanden,” lyder det fra Birthe Steenberg fra arrangørklubben Helsingør IF.

© Copyright Dansk Atletik Forbund