Loading...

Nyheder 2015

Sidste weekend før landsholdsudtagelse

29. januar 2015 · Jeppe Weinreich

Weekenden byder på et væld af internationale starter for eliten. Ud over jagten på EM-kravene handler det også om at vise form, inden holdet til den nordiske landskamp den 14. februar udtages mandag.

Flere elitefolk jagtede i sidste uge uden held kravene til det kommende EM-inde. Nu står en ny weekend for døren, og i modsætning til sidste gang kan flere af dem se frem til at blive presset i stærk udenlandsk konkurrence. Det bliver i hvert fald tilfældet ved lørdagens Track & Field Vienna, hvor Stina Troest (Amager AC) trods sin flotte PR fra sidste vinter langtfra er sikker på en plads i A-heat på 800 meter. Også Nick R. Jensen (Sparta) kan se frem til god modstand hos herrerne, mens Andreas Martinsen (1900) er at finde på startlisten på 60 meter hæk.

Janick Klausen åbner sæsonen
Størst opbud af danske elitefolk finder man i Friidrottens Hus i Göteborg, hvor specielt højdespringer Janick Klausens (1900) sæsonåbning imødeses med spænding. Janick sprang ved netop ”Göteborg Inomhus” tilbage i 2013 med 2.12 meter som resultat. Siden dengang er det kun blevet til én konkurrence, ved NM-U23 i juli sidste år, hvor han på overbevisende måde vandt guld med 2.20 meter. Siden er der endelig kommet styr på skaderne, og formen er for nylig blevet finpudset under en træningslejr på Lanzarote. En række af dansk atletiks bedste springere er desuden med ved stævnet, hvor alle seniordisciplinerne er placeret om lørdagen.

Mulbjerg i aktion i Växjö
Mens springerne altså er i Göteborg, har kasterne taget turen til Växjö Inomhuskast. Kuglestøder Trine Mulbjerg (Sparta) skal her forsøge at følge op på de flotte 16.41 meter, som hun stødte sidste weekend i Malmø (foto th). En stor flok talenter fra Elitekraftcentrene er ligeledes med i Vaxjö, hvor hallen er stor nok til både diskos- og spydkast.

Bueno på plads i Irland
Andreas Bueno (1900) er et andet navn med ambition om at komme med til EM-inde i Prag. Søndag forsøger han sig på 1500 meter-distancen ved AAI Open Indoor Games i irske Athlone. Det var det stævne, hvor Thijs Nijhuis i fjor vakte opsigt med 3:44,21 min. Thijs puster ud oven på DM Kort Cross og venter til næste weekend, hvor han er på plads på en 3000 meter ved Ifam Indoor i Gent. Et stævne, hvor det også er planen, at Sara Slott Petersen (1900) åbner sæsonen på 400 meter – og usædvanligt nok i indendørs sammenhæng - på 400 meter hæk.

Sparta i Spanien
Den nybagte danske mester i kort cross, Mads Tærsbøl, kommer også i aktion i weekenden. Det sker ved årets Europa Cup Cross for klubhold, som afvikles søndag i Guadalajara ved Madrid. Sparta repræsenterer her Danmark i tre klasser (mænd senior & junior samt junior kvinder). I førstnævnte klasse gør Lars Budolfsen en af sine sjældne starter i kuperet terræn. AGF havde den danske plads hos de kvindelige seniorer, men de stiller ikke med hold denne gang.

© Copyright Dansk Atletik Forbund