Loading...

Nyheder 2015

Mulbjerg sender kuglen over EM-kravet

31. januar 2015 · Jeppe Weinreich

Med et stød på 16.68 meter var Trine Mulbjerg lørdag i Växjö bare én cm fra sin egen danske rekord – men nok så vigtigt: 8 cm over kravet til EM-inde. Faktisk var det dog hammerkaster Celina Julin, der imponerede mest, da hun udenfor i kulden satte U23-rekord med 62.20 meter.

Meget tyder på, at dansk atletik ved EM-inde i marts vil være repræsenteret i kvindernes kuglestød. Det vil i givet fald være første gang siden EM 1958. For med et stød på 16.68 meter ved Växjö Inomhuskast var Trine Mulbjerg (Sparta) 8 cm over B-kravet – og bare én cm fra en dansk rekord. Det flotte stød kom i fjerde runde, efter at hun i omgangen inden havde sat sæsonbedste med 16.52 meter.

Dansk U23-rekord af Celina Julin
I hallen i Växjö kan der kastes både diskos og spyd, men hammerkasterne var henvist til kulden udenfor. Det hindrede ikke Celina Julin (Sparta) i at sætte U23-rekord – endda eftertrykkeligt med 62.20 meter. Det er bare 29 cm fra Vanessa Mortensens danske seniorrekord fra april 2006. Celina Julin klarede samtidig kravet til sommerens EM-U23 i Tallinn. Med dagens kast har hun siden maj 2013 nu forbedret sig med mere end ti meter! 

Bedstenotering af Bebe
Generelt var det en flot dag for dansk kast – og Sparta. Kathrine Bebe (Sparta) kastede diskossen ud på 51.94 meter – en dansk bedstenotering i den sjældne øvelse ”indendørs diskoskast”, mens Lasse Larsen (Sparta) i kuglestød kunne forbedre sin fem år gamle inde-PR med én cm til 17.39 meter.

© Copyright Dansk Atletik Forbund