Loading...

Nyheder 2015

Rasmus Wejnold nærmer sig EM-kravet

04. februar 2015 · Jeppe Weinreich

Nyt dansk sæsonbedste 5.40 meter blev det tirsdag aften til for stangspringeren, der i et stærkt besat felt i Torun tog 4. pladsen.

5.00, 5.25 og i går 5.40 meter i Polen. Stangspringer Rasmus W. Jørgensen (Sparta) bevæger sig stille og roligt op i højderne, efter at en rygskade tvang ham til at se til fra sidelinjen i hele 2014.

"Jo, det går den rigtige vej. Det har taget lang tid at komme tilbage, så nu skal jeg bare holde niveauet, så skal EM-kravet nok komme," siger Rasmus, der med resultatet går forbi træningskammeraten Mikkel M. Nielsen, som indtil i går havde det danske årsbedste med 5.36 meter.

Modsat Mikkel, der som potentiel EM-debutant kan nøjes med B-krav (5.35), kræves der af Rasmus opfyldelse af A-krav, hvilket vil sige 5.50 meter. Rasmus – der fyldte 26 i januar – sprang ved landskampen i juni 2013 sit hidtil højeste med 5.65 meter.

Springserien i tirsdagens konkurrence i Torun var præget af en del nedrivninger for det danske stangspringshåb. Åbningshøjden 5.00 blev klaret i 2. forsøg, mens han måtte bruge tre forsøg på både 5.20 og 5.40 meter, inden han sluttede med tre forsøg på EM-kravet på 5.50 meter - uden at være rigtig tæt på.

"Det ene af de tre forsøg var o.k., men jeg var lidt træt, da jeg havde haft mange spring på det tidspunkt."

Førstkommende lørdag springer han i et indkøbscenter i Potsdam, hvor også Caroline Bonde Holm (Sparta) er med. Hele to gange har sidstnævnte sat dansk rekord ved netop det stævne. Mikkel M. Nielsen er fortsat tvunget til at holde pause grundet en flænge i hånden. Heldigvis er der tale om den venstre hånd, som er knap så belastet under et spring. Om alt flasker sig, vil der således om små fem uger være to danskere med i mændenes stangspring ved EM-inde i Prag. Det vil i givet fald være første gang siden EM 1998 i Budapest, hvor Martin Voss og Piotr Buciarski dengang var navnene.

"Jeg håber virkelig, at Mikkel når at blive klar til EM," slutter Rasmus.       

Copernicus Cup (EA Indoor Permit) – Torun (POL) d. 3. februar 2015
1. Piotr Lisek, Polen 5.70 meter
2. Robert Soreba, Polen 5.60 meter
3. Przemyslaw Czerwinski, Polen 5.40 meter
4. Rasmus W. Jørgensen, DK-Sparta 5.40 meter
Resultatliste:
http://www.domtel-sport.pl/insidethecode/files/5510-pl.pdf

© Copyright Dansk Atletik Forbund