Loading...

Nyheder 2015

Over 200 nye trænerlicenser udstedt

05. februar 2015 · Jeppe Weinreich

Etableringen af en ny uddannelsesstruktur for hjemlige atletiktrænere har fået en forrygende start.

De har fungeret som trænere i adskillige sæsoner, men i mange tilfælde uden at have papir på det. Det har de så fået nu. Lige før jul modtog 120 nuværende trænere nemlig deres nye licens, efter at en arbejdsgruppe havde gennemgået hver eneste ansøgning. Tilføjer man de 85, som har opnået deres licens gennem Børnetrænerkurserne i løbet af 2014, når tallet op på over 200.

”Og det er jo en helt fantastisk start,” lyder det fra Katja Salivaara, der pr. 1. december 2014 tog over som leder af Dansk Atletiks nye projekt ”Fremtidens atletikmiljø”. Et fastholdelsesprojekt, som Nordea-fonden støtter op om med 2,5 mio. kr. 

Den nye licens skal først og fremmest ses som et værktøj for DAF såvel som medlemsklubberne, der på denne måde kan få et overblik over de træneres kompetencer. Samtidig kan den bidrage til eventuelle justeringer i uddannelsesstrukturen. Nogle justeringer er på den baggrund allerede blevet foretaget. 

”Det har ikke været nogen nem opgave at vurdere ansøgningerne. Både den tidligere uddannelse såvel som den nuværende trænerfunktion er vigtige. Eksempelvis kan man ikke være blevet tildelt en seniortrænerlicens, hvis man ikke til daglig træner seniorer. Og selvom man gjorde det, kræves der også en atletikspecifik uddannelse. Licenserne er desuden midlertidige og skal bekræftes ved en senere prøve. Man skal dog huske på, at licens på ingen måde er en vurdering af ens kundskaber som træner,” understreger Katja Salivaara.

Efter at denne første fase i projektet nu er nået i mål, vil der fremover kun blive udstedt nye licenser efter bestået deltagelse i et af de mange kurser, som fremover vil blive afholdt. Nuværende trænere kan altså videreuddanne sig, mens nye trænere vil også kunne starte i systemet.

© Copyright Dansk Atletik Forbund