Loading...

Nyheder 2015

Trajkovski strejfer EM-kravet

07. februar 2015 · Jeppe Weinreich

Med 7.58 meter natten til lørdag er længdespringeren nu kun syv cm fra sit første internationale seniormesterskab.

7.58, 7,56 og 7,45 meter. Trods kun tre spring ved ”Frank Sevigne Husker Invitational” natten til lørdag i Nebraska formåede 21-årige Andreas Trakovski (Sparta) at vise, at han er en længdespringer, man skal regne med i 2015. De 7.58 meter – som rakte til en 2. plads - er hans længste spring siden august 2012 og bare syv cm fra B-kravet til EM-inde i Prag. Fredagens konkurrence – som var hans blot anden efter 7.46 meter i sidste måneds sæsondebut – gav desuden løfter om længere spring i den nærmeste fremtid.

”Jeg rammer slet ikke planken i de første to spring, og min landing koster mig flere centimeter, så der er afgjort mere at hente. Det skal nok komme,” lyder det fra Andreas Trajkovski, som samtidig kun var 2 cm fra Frederik Thomsens danske U23-rekord – og bare én cm fra sin egen PR indendørs.

Trajkovski er p.t. ”Freshman” ved Iowa Western Communiy College, hvorfor vi ikke får ham at se til DM-inde. Skulle han kvalificere sig til EM-inde, har han dog fået grønt lys af sit college til at tage til Europa.

Frank Sevigne Husker Invitational – Lincoln, Nebraska d. 6. februar 2015
Længdespring
1. William Williams, USA 7.62 meter
2. Andreas Trajkovski, DK-Sparta 7.58 meter - dansk årsbedste
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund