Loading...

Nyheder 2015

Islandsk afbud giver Joseffa Keidser chancen

11. februar 2015 · Jeppe Weinreich

NORDIC INDOOR MATCH. Islands største navn meldte tidligt på ugen afbud til lørdagens nordiske landskamp. Siden er der sket yderligere tre ændringer på det dansk-islandske landshold.

Med 2:01,77 min. satte Aníta Hinriksdóttir sidste weekend på hjemmebane ny europæisk juniorrekord på 800 meter. Det islandske fænomen kommer dog ikke som først udmeldt til at styrke det dansk-islandske landshold i lørdagens indendørs landskamp i Norge. Allerede inden weekendens nationale mesterskaber i Hafnarfjördur var der indløbet afbud, og derfor er der kun fem islændinge på holdet.

Afbuddet giver plads til Joseffa Keidser (1900), der allerede i sommer fik sin landsholdsdebut på 4x400 meter. En anden 1900-atlet er kommet til – om end på en lidt ærgerlig baggrund. Spartas Sandra Böll, der i weekenden satte en flot dansk U23-rekord i femkamp, var nemlig så uheldig at styrte på cykel og slå sin skulder så meget, at hun ikke kan stille op. I højdespring bliver hun nu erstattet af - Tine Bach Ejlersen, som søndag led et overraskende nederlag til netop Böll.

Andre ændringer: Jeppe Harboe (Sparta) erstatter Jacob Ø. Markussen (1900) på 3000 meteren, mens Jessie Ipsen (KIF) i trespring tager over for sin småskadede klubkammerat Annette K. Nielsen. Benjamin L. Vedel (Aalborg AM) stod oprindelig også til at skulle løbe 400 meter (uden for konkurrence) og evt. stafet, men hans landsholdsdebut må vente til en anden gang.

© Copyright Dansk Atletik Forbund