Loading...

Nyheder 2015

Ny sportschef ser frem til landskampen

13. februar 2015 · Jeppe Weinreich

NORDIC INDOOR MATCH. Lørdagens match i Norge byder på flere landsholdsdebuter, men også på sidelinjen er der et nyt ansigt i form af den nye sportschef Pjotr Haczek.

Med to atleter i hver disciplin er der tale om en særdeles stor dansk trup med flere nye ansigter. Den nordiske landskamp i Bærum bliver også den første opgave med den nye sportschef Pjotr Haczek ved roret. Den 38-årige polak skal selvsagt lige først lære det danske hold at kende – og naturligvis opleve det i aktion. Og det ser han frem til.

”Jeg er først og fremmest her for at observere. Vi har et hold med erfarne kræfter og helt nye navne, og jeg vil gerne se, hvordan de klarer sig sammen, hvordan holdånden er. Denne sæson og den næste har vi mange internationale mesterskaber - både for seniorer og juniorer, så for mig er det vigtigt at se, hvordan de enkelte præsterer på en international scene,” siger Haczek, der stoppede sin egen karriere i 2003 efter at have vundet flere store titler som del af det polske 4 x 400 meter hold.

”Det er velkendt, at Sverige og Finland er stærke nationer – og Norge ligger også i den bedste europæiske division, så holdmæssigt er der ikke de store forventninger; presset ligger ikke på os. Men jeg har en følelse af, at vi kan forvente et par enkelte store resultater, og at to eller tre atleter vil klare EM-kravet. Det er nu at de skal præstere.”

Caroline Bonde melder fra
Med så stort et hold er afbud nærmest uundgåelige. Og par stykker er da også indløbet i sidste øjeblik. Således må sportschefen se bort fra Caroline Bonde Holm. Den allerede EM-kvalificerede stangspringer er småskadet og vil ikke risikere noget ved at stille op. Det giver i stedet chancen til en anden spartaner, Line Renée Jensen. Med i truppen er heller ikke Martha Traoré, som i længdespring bliver erstattet af syvkæmper Tine Bach Ejlersen, der i forvejen var hentet ind som en erstatning i højdespring.

Afbud eller ej er det stadig et hold med flere navne, der kan gøre sig gældende. Som nævnt tidligere her på siden ligger seks af dem i toppen på øjeblikkets nordiske rangliste. Med højdespringer Jonas Kløjgårds flotte 2.17 meter i går er der faktisk tale om hele syv.

”Man skal ikke lægge for meget i statistik. Nogle har måske ikke satset så meget på indendørssæsonen, men jeg tror da på tre individuelle sejre,” slutter Pjotr Haczek.

Hans norske kollega Ronny Nilsen fremhævede ved fredagens pressemøde i øvrigt det danske hold.

”Dét at vi har fået et fjerde hold med – sammensat af danske og islandske udøvere – tilfører landskampen et dejligt krydderi. Og det er et godt landshold, som de kommer med,” lød det fra den norske sportschef.


Husk
at landskampen bliver ”streamet” live fra 15:30-18:45 på www.friidrett.no
-Hjemmeside
-Startlister er endnu ikke tilgængelige – de foreløbige tilmeldingslister (uden de seneste ændringer) kan ses HER

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund