Loading...

Nyheder 2015

Historisk god indsats rundet af med nordisk rekord

14. februar 2015 · Jeppe Weinreich

NORDIC INDOOR MATCH. Såvel Finland som Norge blev på sensationel vis besejret af de danske herrer. Med en nordisk rekord på 4x200 meter blev der sat et effektivt punktum for bedriften. Et andet højdepunkt var Sara Slott Petersens danske rekord på 400 meter.

En historisk bedrift. Intet mindre. På en minderig dag i Bærum viste de danske atletikherrer, at de kan bide skeer med de andre nordiske lande. Nok lå det før matchen i luften, at Norge var til at tale med, men at også Finland i sidste ende blev besejret, var et udslag af en forbilledlig holdindsats over hele linjen. Det blev på mest effektive vis understreget på den afsluttende 4x200 meter. Morten D. Madsen – som åbnede dagen med forrygende 6,72 sek. på 60 meter og dermed kom under A-kravet til EM-inde – bragte danskerne i spidsen. Vinderen af 60 meter hæk, Andreas Martinsen, tog over og løb en uforlignelig anden tur, mens Emil Strøm ligeledes overgik sig selv ved at holde føringen. Herefter viste Nick Ekelund-Arenander, at han er stærkt på vej tilbage mod topformen. Tiden 1:25,10 min. var ikke bare klart bedre end den danske rekord fra 1996 – men ny NORDISK REKORD!

Det var disciplinsejr nr. 9, og med i alt 2 x 13 øvelser stod dansk atletik således for mere end en 1/3 af de individuelle sejre.

”Jeg havde forventet tre sejre, så naturligvis er jeg meget glad for at have fået tre gange så mange. Det var en meget god indsats af holdene, og samtidig er jeg glad for at se, hvordan de unge atleter gik ud og præsterede. De stod for presset,” lyder det fra sportschef Pjotr Haczek, som altså fik en mere end fin start i sit nye job. ”Ja, det var en god begyndelse. Næste uge er der DM, og jeg tror på, at nogle af dem kan gå ud og gøre det endnu bedre.”

Forrygende rekordløb af Sara Slott
Kvindernes 400 meter udgjorde et andet højdepunkt. Sara Slott Petersen kunne her med et stærkt udlæg klemme sig foran den norske favorit Line Kloster før anden omgang. Sara holdt stilen hele vejen hjem og sejrede i utrolige 52,83 sek. Tiden er en forbedring af hendes egen danske rekord fra EM 2009 med over et sekund og tilmed hurtigere end Rikke Rønholts rekord udendørs! Al tvivl om, hvorvidt Sara efter en fødsel kunne vende tilbage på højt niveau, blev her sat til skamme. Med tiden ryger hun op som nr. 8 i Europa denne vinter.

”Det er en gigantisk forløsning på alt det, vi følte, vi havde set i træningen. Hun løb taktisk perfekt i dag,” lød det umiddelbart efter løbet fra træner Mikkel Larsen, der desværre måtte se Sara udgå med en fiberskade i den afsluttende stafet. Hvor alvorligt det er, vides endnu ikke.

U23-rekord af Janne Nielsen
Selvom de danske kvinder måtte tage sidstepladsen, så leverede også de en meget stærk indsats. Ikke mange havde set, at det skulle blive til disciplinsejr i trespring, men Janne Nielsen røg i anden runde for første gang over de 13 meter med 13.08. Og runden senere forbedrede hun igen sin danske U23-rekord til 13.14 meter. Dermed blev den 21-årige 1900-springer den blot tredje danske kvinde gennem tiderne over de 13 meter. EM-kravet er med 13.50 meter nok en for stor mundfuld, men billetten til sommerens U23-EM i Tallinn blev indløst med springet.

Supertid sender Morten D. Madsen til EM
Hallen i Bærum var ikke kun flot, banerne var også hurtige. Det viste Morten D. Madsen, da han på 60 meteren blev 2’er i 6,72 sek. – en PR-forbedring på 0,09 sek. Dermed kom han under A-kravet til EM-inde og rykker nu op som nr. 4 gennem tiderne (Hecht 6,65, Krabbe, 6,69 og Hirsbro 6,71).

Seks EM-kvalifikationer
Ud over Sara Slott Petersen og Morten D. Madsen indfriede fire andre atleter kravet til EM-inde:

- Nick R. Jensen havnede i et perfekt felt, hvor svenske Andreas Almgren åbnede som lyn og torden. Nick holdt sig fornuftigt lidt tilbage, men fik langsomt arbejdet sig op på en andenplads, og mod slutningen af løbet nærmere han sig faktisk svenskeren. Med tiden 1:49,79 min. kom han for første gang under 1:50 indendørs – og vigtigere: under EM-kravet (1:50,10).

 
-Stina Troest måtte hos kvinderne dog gøre mere af arbejdet selv. Dermed hjalp hun vinderen, svenske Anna Silvander ned til PR 2:04,07, men fik selv sat årsbedste med 2:04,17 – solidt under EM-kravet (2:05,10).

-Thijs Nijhuis levede på 3000 meteren op til sin favoritværdighed og leverede en stor præstation ved at klare EM-kravet med ny PR 8:02,35 min. Dermed rykker han op som nr. 5 på alle tiders rangliste.

- Inden han løb stafetten hjem, nåede Nick Ekelund-Arenander ligeledes at klare stabilkravet til EM-inde, da han på 400 meteren satte årsbedste med 47,56 sek. Han stivnede en anelse til sidst og måtte følgelig se sig besejret af den kun 18-årige Karsten Warholm, der med 47,25 sek. løb den hurtigste tid i Norden i år.

Ni sejre
- EM-kvalifikation var der ikke til højdespringer Janick Klausen, men han stod for en af dagens mest overbevisende sejre, da han kom over 2.21 meter i andet forsøg. Herefter prøvede han forgæves på EM-kravet 2.25 meter uden at være virkelig tæt på. Med dagens resultat – karrierens 13. konkurrence over 2.20 eller mere – topper han den nordiske rangliste. Jonas Kløjgård blev en fin nr. 3 med 2.14 meter uden en eneste nedrivning undervejs. Den kom først på 2.18 meter, som han i øvrigt var ganske tæt på at klare. 

- En anden overlegen sejr stod Andreas Bueno for på 1500 meteren, hvor han godt halvvejs i løbet tog føringen. Han udbyggede den langsomt og lignede hele vejen en løber med stort overskud. Tiden 3:44,70 min. er hans næstbedste indendørs.

- Andreas Martinsen - der som den eneste var involveret i to sejre - kom ikke hurtigst fra start på 60 meter hæk, men med sin velkendte finish fik han lige akkurat hevet sejren hjem i den gode tid 7,87 sek. - bare 0,01 sek. foran nærmeste konkurrent. Det ligner en dansk rekord, når alting stemmer.

- Trine Mulbjerg kunne genvinde sejren i kuglestød. 16.40 meter var igen højt niveau fra hendes side, og med svenske Fanny Roos bare 2 cm efter sig, havde danskeren marginalerne på sin side. Også Maria Sløk Hansen gjorde det flot på 3. pladsen med årsbedste 15.48 meter.

- Peder P. Nielsen sørgede i trespring for endnu en dansk sejr, da han landede ude på 16.13 meter. Det er to år siden, at han sidst har sprunget så langt, og dermed kom han tættere på EM, selvom der stadig mangler 32 cm.


Nordic Indoor Match – Bærum (NOR) 14. februar 2015
Mænd
1. Sverige 127 point
2. Danmark/Island 118 point
3. Finland 117 point
4. Norge 98 point
Kvinder
1. Sverige 146 point
2. Finland 115 point
3. Norge 106 point
4. Danmark/Island 86 point
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund