Loading...

Nyheder 2015

Mulbjerg og Jensen er de mest vindende

19. februar 2015 · Jeppe Weinreich

DM-INDE. Både kuglestøder Trine Mulbjerg og længdespringer Morten Jensen har vundet seks ud af de syv gange, DM-inde har været afholdt i Skive. Det gør dem til de mest vindende efter Kim Juhl Christensen, der stoppede karrieren sidste år.

Først var der ti, så var der tre. Efter DM-inde i 2014 var der så kun én, der kunne prale med at have vundet samtlige gange i Spar Nord Arena, nemlig Kim Juhl Christensen. Med hans karrierestop er det nu en anden kuglestøder, Trine Mulbjerg, der sammen med længdespringer Morten Jensen er den mest vindende i Skive.

Trine Mulbjerg (Sparta) vandt allerede titlen som 17-årig ved det første mesterskab i Skive i 2008 med 12.71 meter. Det lignede en sikker stime, indtil Meiken Greve (Sparta) i 2010 ”snød” hende for endnu en guldmedalje med 13.90 mod Trines 13.88 meter. Den seneste titel var dog den hidtil sværeste at hive hjem. Her chokerede Maria Sløk Hansen (Hvidovre AM) nemlig med et stød på 16.12 meter, indtil Mulbjerg i sidste runde satte tingene på plads med den gældende danske rekord på 16.69 meter. Efter en beskeden sæsonstart fik Sløk med 15.48 meter i landskampen vist, at den forsvarende mester ikke skal forvente at kunne hive den syvende sejr hjem helt uden kamp. Mulbjergs seneste resultater og ikke mindst EM-kvalifikationen har ligeledes vakt opmærksomhed andetsteds. Den nye kanal TV2 Sport har således besøgt kuglestøderen i torsdagsprogrammet ”Mellem linjerne” (vært: Morten Ankerdal). Det sendes enten d. 26/2 eller d. 5/3.

Morten Jensen (Sparta) var storfavorit til at vinde længdespring i 2008, men en skade stoppede hans vintersæson en måned før DM. Siden dengang har den nu 32-årige Jensen vundet alle gange med halrekorden 8.06 meter som højdepunktet i 2010. Tilmed vandt han titlen ved de to sidste DM i Malmø i 2006 og 2007. Det kan således blive til den niende titel indendørs, men for første gang i Skive må han overlade favoritrollen til en anden, nemlig klubkammeraten Benjamin Gabrielsen, som ved landskampen i Bærum to gange sprang 7.54 meter (3 cm længere end Jensens årsbedste) og nu kun mangler 11 cm i at indfri B-kravet til EM. En ubekendt faktor er dén, at Morten Jensen står over for at skulle være far for første gang, og at det efter sigende skulle kunne ske når som helst.

Ranglistens nr. 1 i længdespring med 7.58 meter, Andreas Trajkovski (Sparta), springer også i weekenden. Det sker dog et stykke væk, nemlig i Storm Lake, Iowa, hvor der er Region XI Championships.

© Copyright Dansk Atletik Forbund