Loading...

Nyheder 2015

Benjamin snupper EM-krav i sidste forsøg

21. februar 2015 · Jeppe Weinreich

DM-INDE. Med 7.70 meter vandt længdespringer Benjamin Gabrielsen sin første titel indendørs og er nu klar til EM i Prag.

Det er set før, at længdespringere først rammer den rigtigt i sidste forsøg. Og det var netop, hvad Benjamin Gabrielsen gjorde på 1. dagen af DM-inde. Før sidste spring var den 20-årige spartaner med 7.43 mod Morten Jensens 7.42 meter langtfra sikker på sejren. Men så stemte tingene, og han landede på 7.70 meter – ny dansk U23-rekord,  men vigtigere: fem cm over B-kravet til EM-inde i Prag om to uger.

”Jeg vidste, at jeg havde det i kroppen, for jeg har sprunget langt til træning på det seneste, men at gøre det i dag er en stor forløsning,” lød det fra en glad dansk mester, der samtidig kunne notere sig for den første forbedring, siden han ved Junior-EM i sommeren 2013 overraskede med 7.69 meter. Skader har hindret den fortsatte udvikling, men nu er han atter på rette vej. Det første tegn sås ved landskampen i Bærum, hvor han to gange sprang 7.54 meter.

”Jeg har været for passiv i i kroppen, når jeg hidtil har sprunget i år, men efter landskampen i Norge begyndte jeg at løsne op,” lyder det fra Sparta-springeren, der startede i Herlev Atletik og nu har Thomas Duncan Offersen som træner.

Efter de 7.70 meter havde Morten Jensen et sidste forsøg, men det endte med overtrådt og dermed led han sit første nederlag ved DM-inde nogensinde. Fra 2001-2014 blev det til 11 titler ud af 14. De tre gange, han ikke vandt i perioden, stillede han slet ikke til start.

Og at der er nye andre talenter på vej, viste 22-årige Jannick Hansen, da han på tredjepladsen satte personlig rekord med 7.12 meter og dermed fuldendte den tredobbelte Sparta-triumf.

© Copyright Dansk Atletik Forbund