Loading...

Nyheder 2015

Tre kvinder udtaget til VM Cross

24. februar 2015 · Jeppe Weinreich

Tidligere på året blev fire juniorpiger udtaget til VM Cross i Kina (28/3). Nu får de følgeskab af tre seniorer.

Efter fravær af danske løbere ved det seneste mesterskab for to år siden bliver VM Cross i år anderledes godt besøgt. I sidste måned blev fire danske juniorpiger nemlig udtaget, og i dag er det så officielt, at de får følgeskab af yderligere tre kvinder – i seniorklassen.

De tre navne er Sara Sig Møller (Sparta), Simone Glad (Odense Atl.) og Louise Langelund Batting (1900), der dermed får deres debut ved mesterskabet, som afholdes hvert andet år. Den seneste gang med dansk deltagelse var ved VM i Punta Umbría (ESP) i 2011, hvor Morten Munkholm blev nr. 82. Her var også Saras tvillingesøster, Maria Sig Møller, udtaget, men en skade tvang hende til afbud.

At Sara Sig Møller er i god form, kan de færreste være i tvivl om efter weekendens DM og ikke mindst hendes præstation ved det store crossløb i Edinburgh i januar.

”Sara har gjort det fabelagtig godt denne sæson, men også Simone Glad viste sit format med en 22. plads ved EM Cross. Louise Langelund er ligeledes godt på vej mod topformen,” lyder det fra holdleder Niels Kim Hjorth, der havde håbet også at kunne udtage Anna Holm Baumeister, så kvinderne kunne deltage i holdkonkurrencen. Men et crossløb passede ikke ind i planerne for Anna, som satser stærkt på Hamborg Marathon i maj måned.

DM Lang Cross på lørdag
Den danske trup til Guiyang kommer altså til at bestå af hele syv kvinder, og de er alle - med undtagelse af Maria Larsen (KIF) med, når det går løs ved DM Lang Cross på lørdag i Bernstorffsparken. I modsætning til DM Kort Cross, hvor juniorer og seniorer havde hver deres start, så vil alle syv denne gang være med i kampen om Peter Bistrup Pokalen – pendanten til mændenes langt ældre Kongepokal.

© Copyright Dansk Atletik Forbund