Loading...

Nyheder 2015

Sara Slott melder sig EM-klar

26. februar 2015 · Jeppe Weinreich

Et testløb onsdag gik fint, og dermed får den danske trup alligevel en de største profiler med til Prag i næste uge.

Umiddelbart så det slemt ud, da Sara Slott Petersen (1900) i landskampen for to uger siden måtte udgå af stafetløbet. Det lignede et afbud til EM, men så slemt viste det sig heldigvis ikke at være. Efter en uges pause og afbud til DM foretog Sara onsdag et testløb, og det gik som håbet. På Facebook meddelte hun samme aften, at hun havde besluttet sig for at løbe ved EM. 

”Jeg løb 2 x 250 meter i 400 meter pace i dag, og det gik rigtig fint. Første løb føltes lidt underligt, næsten som om det ikke helt var mine ben, og at jeg ikke havde helt kontrol over dem, men andet løb var mere velkendt og kontrolleret - og i det tempo jeg skal løbe i for at avancere til EM.”

Sidst Sara Slott Petersen deltog ved et indendørs mesterskab, var EM-inde i Torino tilbage i 2009. Dengang satte hun dansk rekord med 52,85 sek. – en rekord, som hun som bekendt skar over et sekund af i Norge for to uger siden. Fredag d. 6 marts kl. 11.20 løbes det første indledende heat på 400 meter.

Sidste chance
Lørdag jagter både Rasmus W. Jørgensen og Peder P. Nielsen en allersidste mulighed for at komme med i den danske trup. Førstnævnte deltager sammen med de to andre Sparta-atleter Mikkel M. Nielsen og Caroline Bonde Holm ved det stærkt besatte stangspringsstævne i Werre-Park - et indkøbscenter i den tyske kurby Bad Oeynhausen. Det var her, at Rasmus i 2012 forbedrede sig til 5.53 meter. En personlig rekord, som siden er blevet forbedret til 5.63 meter.

Peder P. Nielsen forsøger samme dag at klare EM-kravet på 16.45 meter ved et trespringsstævne i Sparta Hallen. Det starter kl. 13.

© Copyright Dansk Atletik Forbund