Loading...

Nyheder 2015

Sara og Abdi blev sikre vindere

28. februar 2015 · Jeppe Weinreich

DM LANG CROSS. Der var tale om usædvanligt sikre sejre ved lørdagens mesterskab i Bernstorffsparken. Sara Sig Møller vandt med en margin på 54 sekunder, mens Abdi kunne løfte Kongepokalen for tredje gang efter at være stukket af fra feltet allerede efter fire km.

Nok gjaldt hun som forhåndsfavorit ved DM Lang Cross, men at Sara Sig Møller skulle vise sig overlegen, kom bag på de fleste. Fra starten af lagde den 31-årige Sparta-løber et stærkt tempo, som hverken Simone Glad eller 17-årige Anna Emilie Møller (Blovstrød) havde mod på at følge. Forspringet voksede støt for hver af de fire omgange i Bernstorffsparken, som dannede en flot ramme om årets DM. I mål var det vokset til hele 54 sekunder ned til Anna Emilie Møller, der på opløbsstrækningen kunne spurtbesejre Simone Glad og dermed vinde sin medalje ved et senior-DM.

”Min plan var fra start at køre i mit eget tempo, og så se om de andre kunne følge med. Og det var der altså ingen, der kunne i dag,” lød det fra en tilfreds vinder der nu ser frem til VM Cross i Kina om fire uger. DM 10 km landevej ugen før bliver formentlig uden Sara. ”Det ligger umiddelbart for tæt på VM, hvor jeg virkelig satser på at gøre det så godt jeg kan.”

Den stærkt løbende vinder var i øvrigt en af de få, som fandt det fugtige og bløde græsunderlag let at løbe på. En anden holdning havde sølvvinder Anna Emilie Møller.

”Det var en rimelig hård rute, men det var rart med de mange nedløb, hvor jeg kunne samle kræfter,” lød det fra det spændende talent, som lå lige foran Simone Glad det meste af løbet. ”Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle trække slæbet i dag, men det gik hurtigt op for mig, at Saras tempo var for højt.”

De tre medaljevindere skal alle løbe VM Cross. Det gælder også Louise Langelund Batting (1900), der på fjerdepladsen var tæt på at få kontakt med de andre.

Skulle holdmesterskabet afgøres på placeringspoint, havde Blovstrød Løverne vundet. Men nu er det som bekendt på tid, og her betød Sara Sig Møllers store forspring en samlet Sparta-sejr – og dermed pladsen til Europa Cup’en. Blovstrøds vandt dog suverænt juniorklassen og deltagelse ved Europa Cup'en. 

Abdi er fortsat kongen af cross
Efter at have fået revet to ledbånd over ved EM Cross i december – og dermed en tvungen pause på to måneder – var den forsvarende mester Abdi Hakin Ulad (Korsør AM) ikke i sin vante rolle som forhåndsfavorit. Men fire ugers træning skulle vise sig at være nok. Efter to runder tog han chancen og stak af fra det syv mand store førerfelt.

”Jeg kunne mærke, at de andre hang. Og så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne prøve det. Selvom jeg vandt sidste år, var jeg ikke favorit i dag. Det tog presset fra mig, og jeg kom bare for at nyde det,” lød det fra en glad vinder, der nu ser frem til at løbe nogle stærke 10 km-tider – først ved DM i Middelfart d. 21. marts og siden i Holland weekenden efter.

Rutinerede Jesper Faurschou (Herning LK) lignede længe en sølvvinder, men han erkendte bagefter at have løbet for aggressivt. I stedet var det Michael Nielsen (Sparta), der med en flot afslutning kunne tage sølvmedaljen foran Faurschou. Og som det var tilfældet ved DM Kort Cross, endte U23-løberen Jacob Ø. Markussen (1900) på den utaknemmelige 4. plads. Vinderen af Kort Cross, Mads Tærsbøl (Sparta), havde ikke en af sine bedste dage og endte overraskende langt nede. Han var dog medvirkende til, at Sparta kunne slå Aarhus 1900 i holdkonkurrencen.

DM Lang Cross - Charlottenlund d. 28. februar 2015
Kvinder 8 km
1. Sara Sig Møller, Sparta 25:03 min.
2. Anna Emilie Møller, Blovstrød 25:57
3. Simone Glad, Odense Atl. 25:59
Hold
1. Sparta 1:20,11 time (Møller, Thestrup, Munkholm)
2. Blovstrød Løverne 1:20,41
3. Aarhus 1900 1:22,41

Mænd 10 km
1. Abdi Hakin Ulad, Korsør AM 28:55 min.
2. Michael Nielsen, Sparta 29:16 min.
3. Jesper Faurschou, Herning LK 29:20 min.
(Tom Wade, GBR-Aarhus 1900 29:03 min.
Hold
1. Sparta 1:29,21 time (Nielsen, Harboe, Tærsbøl)
2. Aarhus 1900 1:29,37
3. Herning LK 1:33,29

Junior K 8 km
1. Anna Emilie Møller, Blovstrød 25:57 min.
2. Louise Rode, Blovstrød 27:22 min.
3. Josephine Thestrup, Sparta 27:24 min.
Hold
1. Blovstrød Løverne 1:22,44 time

Junior M 10 km
1. Joachim W. Rosbo, Bagsværd AC 30:19 min.
2. Andreas Lindgreen, Sparta 31:08 min.
3. Alexander Siedler Nielsen, Korsør AM 32:32 min.
Hold
1. Sparta 1:38,02 time

Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund