Loading...

Nyheder 2015

”Det bliver fuld power fra start”

04. marts 2015 · Jeppe Weinreich

EM-INDE optakt 1. dag. Med Trine Mulbjergs EM-debut torsdag slutter knap 57 år uden en dansk EM-deltager i kvindernes kuglestød.

Prag2015 Logo 180X100ashxPRAG - Det er den omvendte verden. Mens mændenes kuglestød var en paradedisciplin for dansk atletik i mere end et årti, først og fremmest med Joachim B. Olsen, men også siden med Kim Juhl Christensen og Nick Petersen, så er det pludselig en kvinde, der skal tegne den kraftbetonede disciplin.


Trine Mulbjerg er på plads i kvindernes kuglestød - som den første, siden Karen Inge Halkier (1937-2005) udendørs i Stockholm 1958 sluttede som nr. 9. i finalen. Og det bemærkelsesværdige skift vil ske nøjagtig på 10 års dagen for, at Joachim B. Olsen vandt sin og dansk atletiks eneste internationale titel i kuglestød. 

Selvom Mulbjerg ankommer fuld af selvtillid efter sin hidtil bedste sæson - kulminerende med sidste weekends danske rekord på 16.76 meter - så vil en finaleplads være en mindre sensation.  17.46 meter skulle der i fjor til for at komme i finalen – 17.25 i Paris 2011. Et avancement vil altså kræve en solid rekordforbedring af den 24-årige vestjyde, der i efteråret flyttede fra Aarhus til København. Men mindre kan også gøre det.

Trine Mulbjerg 7769 DECA Baerum2015ashx
Fuld power
”Målsætningen er at gå ud og støde langt - og op til mit bedste. Men det er jeg også i form til. Det bliver fuld power fra start, og jeg skal satse uden at sætte teknikken over styr,” lyder det klart og målrettet fra Trine Mulbjerg aftenen inden hendes imødesete debut.

Den sidste træning forløb godt, og hendes træner Carsten Bomme er fuld af fortrøstning.

”Vi håber på en PR - og altså en dansk rekord,” lyder det fra Bomme, der tog over som træner i efteråret og med den danske rekord har fået et konkret bevis på, at det går den rigtige vej.

”Da Trine skiftede træner, bad jeg hende om at være tålmodig med de synlige resultater. For der skulle arbejdes med mange nye ting. Men hun har bare kløet på, og de 17 meter ligger lige om hjørnet.”

Selvom der er tale om en debut, så er Mulbjerg ikke ubekendt med internationale mesterskaber. Både Junior-EM, Ungdoms-OL og EM-U23 er det blevet til i karrieren. Ved sidstnævnte lejlighed blev det til en dansk rekord og en finaleplads. Det var såmænd også i Tjekkiet, i Ostrava 2011.

Seedet som nr. 11
15 deltagere er der i torsdagens kvalifikation, som starter kl. 16.30. Trine er seedet som nr. 11 i feltet, hvoraf de otte bedste går videre til finalen. Se startlisten HER

Foto: Trine Mulbjerg ved landskampen i Norge i februar. (DECA Text&Bild)

© Copyright Dansk Atletik Forbund